ATP
Sinner: "Δεν μου αρέσουν τα social media - θέλω να βελτιωθώ σε όλους τους τομείς"

 
Sinner: "Δεν μου αρέσουν τα social media - θέλω να βελτιωθώ σε όλους τους τομείς"
© Peter Staples/ATP Tour
tennisnews team Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 - 13:45

Ο Jannik Sinner μίλησε στους δημοσιογράφους της Ιταλίας και αναφέρθηκε στη σχέση του με τα social media, στο λόγο που μετακόμισε μόνιμα στο Μονακό, στους στόχους του για τη συνέχεια και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Sinner είναι το πρόσωπο των ημερών στην παγκόσμια τενιστική κοινότητα, αφού μόλις κατέκτησε τον πρώτο του Grand Slam τίτλο στο Australian Open. Η επιστροφή του στην Ιταλία ήταν ηρωική και ο 22χρονος έκανε μια φωτογράφηση στο Κολοσσαίο κι έπειτα μίλησε στους δημοσιογράφους για πρώτη φορά μετά τον θρίαμβο της Μελβούρνης.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που μοιράζομαι αυτή τη μεγάλη επιτυχία με όλους τους ανθρώπους που με ακολουθούν και όλους όσοι συμβάλλουν στο να γίνει καλύτερο το ιταλικό τένις. Ακόμα έχουμε πολλά τουρνουά στη σεζόν, επομένως και πολλές πιθανότητες να φτάσω σε περισσότερες επιτυχίες, αλλά και να τα πάω άσχημα. Πρέπει να είμαι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα. Είμαι ένα κανονικός και απλός άνθρωπος, δεν φοβάμαι τίποτα απ' αυτά που μπορούν να έρθουν και πιστεύω στον εαυτό μου. Είναι ξεκάθαρο πως θα έρθουν και δύσκολες στιγμές και ότι θα χάσω αγώνες. Εκείνες τις στιγμές θα δώσω το χέρι στον αντίπαλό μου και θα συνεχίσω να δουλεύω για να γίνω καλύτερος", είπε ο Sinner, που μίλησε για πολλά ακόμα ενδιαφέροντα θέματα.

Για τη βελτίωσή του: "Έχω κάνει σημαντικά βήματα στο πνευματικό κομμάτι και στο πως να αντιμετωπίζω δύσκολες καταστάσεις σε συγκεκριμένους αγώνες, αλλά γνωρίζω και πως έχω ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Έχω πλήρη επίγνωση για το ότι πρέπει να συνεχίσω να δυναμώνω το σώμα μου στο γυμναστήριο, μπορώ επίσης να αποδώσω καλύτερα και γενικά να προσπαθήσω να βελτιωθώ σε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού μου."

Για τους στόχους του: "Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα γι' αυτό, γιατί ο μεγάλος μου στόχος για φέτος ήταν να βελτιώσω τις επιδόσεις μου στα Grand Slam. Δεν πήγε καθόλου άσχημα στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς, έχουμε ακόμα 3 μπροστά μας. Θα ήθελα να βελτιώσω το αποτέλεσμά μου και στο Wimbledon (ήταν ημιφιναλίστ το 2023), αλλά φυσικά σε κάθε τουρνουά που παίζω θέλω να κερδίζω. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες σίγουρα είναι μια μεγάλη στιγμή για μένα και μπορεί να είναι ένα πολύ σημαντικό event στην προσωπική μου ανάπτυξη. Θέλω να γνωρίσω τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο και να μάθω από αυτούς. Είναι μια διοργάνωση που δεν γίνεται κάθε χρόνο, γι' αυτό και είναι από τις πιο σημαντικές στο πρόγραμμά μου."

Για το No.1: "Όταν κάτι πάει καλά, πάντα θέλεις περισσότερα. Πάντα ήθελα να κερδίσω ένα Slam και τώρα που το πέτυχα θέλω να το ξαναζήσω. Το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να επιστρέψω στις προπονήσεις. Υπάρχει μεγάλη διαφορά από το να είσαι στο Top 5 και να πας στο Top 3 και ακόμα περισσότερο για να πας στο Νο.1. Τώρα είμαι στο Νο.4, οπότε χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά μέχρι να φτάσω στο Νο.1."

Για τα social media: "Πάντα λέω στους νέους να είναι προσεκτικοί με τα social media, γιατί προβάλλονται πράγματα που δεν ισχύουν. Οι άνθρωποι λένε ότι έχουν μια φανταστική ζωή και στην πραγματικότητα τα πράγματα μπορεί να πηγαίνουν άσχημα και γι' αυτό. Δεν μου αρέσουν τα social media γιατί δεν θεωρώ ότι απεικονίζουν την πραγματικότητα και, ειλικρινά, ζω πολύ καλύτερα χωρίς αυτά και έτσι θα συνεχίσω να κάνω."

Για το γεγονός ότι μετακόμισε στο Μονακό, κάτι για το οποίο έχει δεχτεί κριτική στην πατρίδα του: "Όταν έκλεισα τα 18 πήγα μαζί με τον Piatti για να προπονηθώ στο Bordighera και εκείνος μετακόμισε στο Μονακό. Αποφάσισα να κάνω το ίδιο, επειδή η ατμόσφαιρα εκεί είναι εκπληκτική, υπάρχουν πολλοί ελίτ τενίστες με τους οποίους μπορείς να προπονείσαι όλη τη χρονιά. Οι εγκαταστάσεις είναι άψογες και νιώθω σαν στο σπίτι μου, έχω μια ήσυχη ζωή, μπορώ να βγω έξω και να πάω στο σούπερ μάρκετ χωρίς κανένα πρόβλημα. Είμαι πολύ καλά εκεί."

Για τη συνεργασία του με τους Simone Vagnozzi και Darren Cahill: "Είναι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι και συνεργάζονται πολύ καλά. Κανείς από τους δυο δεν θέλει να επιβάλλει τη δική του άποψη και αυτό είναι το κλειδί της επιτυχημένης συνεργασίας. Με τον Simone δουλεύω περισσότερο στο τακτικό και στο τεχνικό κομμάτι, με γνωρίζει πολύ καλά και ξέρει ποια χτυπήματα πρέπει να κάνω και πότε. Ο Darren έχει μια απίστευτη καριέρα ως προπονητής, ξέρει πως να φέρνει έναν παίκτη στο Νο.1 του κόσμου και είναι ειδικός στο να διαχειρίζεται την πίεση που έρχεται. Μαζί του εστιάζουμε περισσότερο στις ψυχικές πτυχές του παιχνιδιού."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots