ATP
Κέρδισε Lehecka και τραυματισμό ο Djokovic (vids)

 
Κέρδισε Lehecka και τραυματισμό ο Djokovic (vids)
tn team Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2024 - 8:51

O Novak Djokovic έδωσε συνέχεια στο εντυπωσιακό νικηφόρο σερί του στην Αυστραλία, κερδίζοντας τον Jiri Lehecka στα 3 σετ, αλλά και έναν τραυματισμό που αντιμετώπισε στον καρπό.

Για μια ακόμα φορά ο Djokovic τα έδωσε όλα για την πατρίδα του και κατάφερε να βγει νικητής στη μάχη του με τον Lehecka, κερδίζοντάς τον με 6-1, 6-7 (3), 6-1.

Αρχικά φαινόταν πως θα είχε πολύ εύκολο έργο ο κάτοχος 24 Grand Slams τίτλων, ο οποίος προηγήθηκε με 6-1, 3-1. Από τα μέσα του 2ου σετ όμως αντιμετώπισε ενοχλήσεις στον καρπό του και ο Lehecka πέρασε στην αντεπίθεση.

Ο Τσέχος κέρδισε 4 games στη σειρά και προηγήθηκε με 5-3, με τον Djokovic να ισοφαρίσει σε 5-5. Τελικά ο Lehecka πήρε το σετ στο tie-break, όπου επικράτησε με 7-3.

Ο Djokovic πήρε ιατρικό τάιμ άουτ για τον καρπό του, που φαινόταν να τον ταλαιπωρεί αρκετά. Παρόλα αυτά, φρόντισε να επιστρέψει δριμύτερος στο τερέν και να τελειώσει τη δουλειά, κάνοντας ένα πολύ καλό 3ο σετ, στο οποίο έχασε μόνο ένα game.

Αυτή ήταν η 43η διαδοχική νίκη για τον Djokovic στην Αυστραλία, όπου παραμένει αήττητος από το 2019 με ένα πολύ εντυπωσιακό σερί.

Επίσης με τη νίκη αυτή η Σερβία παραμένει ζωντανή στο tie με την Τσεχία, που είχε προηγηθεί νωρίτερα, χάρη στη νίκη της Marketa Vondrousova επί της Olga Danilovic με 6-1, 3-6, 6-3.

Το μεικτό διπλό θα κρίνει τη νικήτρια ομάδα και μένει να δούμε αν θα αγωνιστεί και εκεί ο Djokovic, ή αν θα προτιμήσει να προστατεύσει τον καρπό του για το υπόλοιπο τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots