ATP
Djokovic: "Αυτός είναι ο μεγαλύτερος μου στόχος για φέτος"

 
Djokovic: "Αυτός είναι ο μεγαλύτερος μου στόχος για φέτος"
tn team Δευτέρα, 01 Ιανουαρίου 2024 - 11:15

Ούτε τα Grand Slams, ούτε και το Davis Cup. Δείτε ποιος θα είναι ο μεγαλύτερος στόχος του Novak Djokovic για το 2024, όπως ο ίδιος αποκάλυψε στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Περθ.

Προφανώς και τα Grand Slams θα είναι η προτεραιότητα του Djokovic και αυτή τη σεζόν, ωστόσο αυτό που θέλει περισσότερο από κάθε άλλο, είναι το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώενς. Είναι ένα τουρνουά στο οποίο οι αθλητές αγωνίζονται για τη χώρα τους, κάτι που ανέκαθεν ήταν ξεχωριστό για τον Nole, ενώ είναι και ο μοναδικός μεγάλος τίτλος που απουσιάζει από την τροπαιοθήκη του αυτή τη στιγμή.

"Πάντα πίστευα στον εαυτό μου, είμαι ένας ολοκληρωμένος τενίστας και ξέρω πως αν παίξω στο καλύτερό μου επίπεδο μπορώ να κερδίσω τον κάθε παίκτη και σε οποιοδήποτε συνθήκη. Δεν είναι μυστικό πως αυτό που με παρακινεί περισσότερο είναι τα Grand Slams και το Davis Cup, αν και η κατάκτηση ενός χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς θα ήταν πολύ σπουδαίο για μένα. Θα έλεγα ότι αυτός είναι ο Νο.1 στόχος μου για φέτος", είπε στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Περθ ο Djokovic, η οποία έγινε μετά τα μεσάνυκτα, αφού έμειναν ως αργά μαζί με την ομάδα της Σερβίας για τη νίκη τους με 2-1 επί της Κίνας στο United Cup, αλλάζοντας μάλιστα χρονιά εντός γηπέδου!

"Ο θρίαμβος λίγο πριν τα μεσάνυκτα έφερε εντυπωσιακές σκηνές. Το να βλέπω τόσους πολλούς Σέρβους στις κερκίδες το έκανε πιο συναρπαστικό, ήταν ο καλύτερος τρόπος για να καλωσορίσουμε τη νέα χρονιά."

Για μια ακόμα χρονιά ο Djokovic φαίνεται πως ξεκινάει πολύ δυνατά τη σεζόν του από την Αυστραλία, την χώρα στην οποία είχε τις περισσότερες μεγάλες επιτυχίες στην καριέρα του και πρακτικά είναι ανίκητος τα τελευταία χρόνια.

"Η συντριπτική πλειοψηφία των σεζόν που ξεκίνησα στην Αυστραλία ήταν υπέροχες. Δεν ξέρω τι είναι σ' αυτή τη χώρα που με κάνει να παίζω τόσο καλά. Η συμμετοχή σε ένα ομαδικό event επίσης βοηθάει, μου δίνει μια επιπλέον ενέργεια για να ξεκινήσω τη νέα σεζόν."

Η Σερβία θα επιστρέψει στη RAC Arena την Τρίτη για να αντιμετωπίσει την Τσεχία, με τη νίκη να την οδηγεί σίγουρα στα προημιτελικά του United Cup.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots