ATP
Srdjan Djokovic: "O Novak μπορεί και τις 500 εβδομάδες στο Νο.1!"

 
Srdjan Djokovic: "O Novak μπορεί και τις 500 εβδομάδες στο Νο.1!"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 - 11:27

Σύμφωνα με τον πατέρα του Novak Djokovic, ο κόσμος συνεχώς εφευρίσκει τρόπους να υποτιμάει τον Σέρβο τενίστα, που μπορεί να ξεπεράσει και το ορόσημο των 500 εβδομάδων παραμονής στο Νο.1.

Σε δηλώσεις του που δημοσίευσε το Sportal, o Srdjan Djokovic μίλησε για το πως ο κόσμος στη δύση συνεχώς υποτιμάει τον Nole, ή βρίσκει τρόπους για να αποφύγει να του δώσει τον τίτλο του "GOAT" (του κορυφαίου όλων των εποχών). Ανέφερε και το παράδειγμα της Steffi Graf, υποστηρίζοντας πως ενώ παλιότερα δεν έμπαινε ποτέ σε σύγκριση με το ρεκόρ του Roger Federer, τα τελευταία χρόνια συγκρινόταν με τα ρεκόρ των ανδρών, ώστε να υποτιμηθεί αυτό του Novak.

"Εδώ και 15 χρόνια είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Αυτό, φυσικά, τους ενοχλεί, γι' αυτό και δεν παραδέχονται ότι είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Για παράδειγμα, ο Federer ήταν για πολλά χρόνια ο καλύτερος, έχοντας 310 εβδομάδες στο Νο.1. Όταν ο Novak τον έφτασε, ξαφνικά άρχισαν να λένε ότι η Steffi Graf είχε 370 εβδομάδες. Πέρασε και τη Steffi, οπότε θα βρουν κάποιον πριν από την open era που είχε 500 εβδομάδες. Θέλετε να φτάσει τις 500 εβδομάδες ή και να τις ξεπεράσει; Θα το κάνει κι αυτό!" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Srdjan, ο οποίος συνηθίζει να βγάζει μια υπερβολή σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του.

Παρόλα αυτά, ο Novak έχει καταφέρει πολλές φορές να τον επαληθεύσει, δικαιολογώντας κατά κάποιο τρόπο αυτή την υπερβολή. Ποιος θα μπορούσε άλλωστε να μιλήσει για 400 εβδομάδες στο Νο.1 πριν λίγα χρόνια, χωρίς να φανεί υπερβολικός;

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots