ATP
Ο Nole ισοπέδωσε τον Alcaraz και μπήκε τελικό! (vids)

 
Ο Nole ισοπέδωσε τον Alcaraz και μπήκε τελικό! (vids)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023 - 23:40

O Novak Djokovic έχασε μόνο 5 games από τον Carlos Alcaraz στο Τορίνο και θα αγωνιστεί στον αυριανό τελικό του ATP Finals για τον 2ο συνεχόμενο και 7ο συνολικά τίτλο του στο θεσμό.

Ακόμα ένα μεγάλο ρεκόρ θα έχει τη δυνατότητα να "σπάσει" αύριο o Novak Djokovic, που θα προσπαθήσει να γίνει ο πρώτος τενίστας στην ιστορία του ATP Finals με 7 τίτλους.

Ο 36χρονος Σέρβος, ήδη Year-end No.1 για 8η φορά στην καριέρα του, επιβλήθηκε του Alcaraz με 6-3, 6-2 στον δεύτερο ημιτελικό του ATP Finals και μπήκε στον τελικό, όπου θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Την Κυριακή (19:00GR, COSMOTE SPORT 6HD), o Djokovic θα αντιμετωπίσει τον Jannik Sinner στον μεγάλο τελικό. Ο Ιταλός, ακόμα αήττητος στο τουρνουά, είχε κερδίσει τον Djokovic στη φάση των ομίλων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είχε και τη δυνατότητα να τον αποκλείσει θεωρητικά, αν έχανε το παιχνίδι του με τον Holger Rune. Δεν πέρασε καν αυτή η σκέψη από το μυαλό του και αύριο θα βρει ξανά μπροστά του τον Novak, που θα έχει τη δυνατότητα για ρεβάνς.

Ο δεύτερος ημιτελικός δεν ήταν τόσο αμφίρροπος όσο θα περίμεναν οι περισσότεροι, με τον Djokovic να παρουσιάζεται πολύ σοβαρός και συγκεντρωμένος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο Alcaraz αντίθετα δεν ήταν σε θέση να επιδείξει το ίδιο επίπεδο που είχε στους προηγούμενους αγώνες του με τον Σέρβο, τον κερδισμένο τελικό του Wimbledon, ή ακόμα και τον χαμένο τελικό του Σινσινάτι.

 

Έκανε πολλά λάθη, ιδιαίτερα από το 8ο game του 1ου σετ και στα πρώτα του 2ου, σε ένα διάστημα που ο Djokovic κέρδισε 6 στα 7 games και από το 3-3 βρέθηκε να προηγείται με 6-3, 3-1.

 

Χρειάστηκε να σβήσει break point για να αποφύγει το 1-4 ο Ισπανός, που μείωσε σε 3-2 και προσωρινά είχε και την ευκαιρία του να επιστρέψει στο ματς, όμως ο Djokovic με τη σειρά του επέστρεψε από το 15-40 με μεγάλους πόντους και κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς του, φτάνοντας στο 4-2.

 

Στη συνέχεια πήρε τελικά και το double break o Nole, για να μηδενίσει και τυπικά τις όποιες ελπίδες του Alcaraz με ένα εύκολο κράτημα σερβίς, που διαμόρφωσε το τελικό 6-2 σε 88 λεπτά!

Αυτή ήταν η 2η συνεχόμενη νίκη του Djokovic επί του Alcaraz και η 3η συνολικά σε 5 αγώνες (3-2). Ο κάτοχος 23 Grand Slam τίτλων έφτασε τις 54 νίκες σε 60 αναμετρήσεις στη σεζόν (54-6) και αύριο θα διεκδικήσει τον 7ο τίτλο του για το 2023, τον 7ο στο ATP Finals και τον 98ο συνολικά στην καριέρα του (97-40 σε τελικούς).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots