ATP
Medjedovic: "Ο Djokovic μου καλύπτει τα πάντα στο tour"

 
Medjedovic: "Ο Djokovic μου καλύπτει τα πάντα στο tour"
tn team Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 - 15:17

Ο ανερχόμενος Σέρβος τενίστας, Hamad Medjedovic, είναι ο "εκλεκτός" του Novak Djokovic, αφού όπως αποκάλυψε ο Nole του έχει σταθεί όσο κανείς άλλος και του πληρώνει όλα τα έξοδα στην πολύ απαιτητική προσπάθεια που κάνει για να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο του τένις.

"Ο Novak Djokovic με βοηθάει οικονομικά. Μου δίνει όλα όσα χρειάζομαι για την καριέρα μου. Τα καλύπτει όλα. Με βοήθησε όταν το χρειαζόμουν περισσότερο και ακόμα με βοηθάει με όλους τους τρόπους. Χαίρομαι που είναι εκεί για μένα", είπε ο Medjedovic, που έχει την πολυτέλεια να κάνει όλα τα ταξίδια του, να έχει μαζί του προπονητή και καλές εγκαταστάσεις στις προετοιμασίες του, χάρη στον σπουδαίο Σέρβο τενίστα.

Είναι η δεύτερη διαδοχική χρονιά που ο 20χρονος τενίστας εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στον Djokovic, που σημαίνει πως τον στηρίζει για τουλάχιστον 2 χρόνια στο tour. Και φυσικά αυτή είναι μόνο μια από τις πάρα πολλές αντίστοιχες κινήσεις του Djokovic, που για χρόνια είχε ανοιχτές τις πόρτες του Novak Tennis Center, με επαγγελματίες και junior τενίστες από τη Σερβία να έχουν πρόσβαση σε κορυφαίων προδιαγραφών εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια της preseason και όποτε άλλοτε τις χρειαζόντουσαν.

Ο νεαρός Medjedovic έχει δείξει ενθαρρυντικά δείγματα στο Challenger Tour αυτή τη χρονιά και έχει καταφέρει να κερδίσει 3 τίτλους, στο Szekesfehervar της Ουγγαρίας, στο Mauthausen της Αυστρίας και στη Μαγιόρκα της Ισπανίας. Στο ATP Tour δεν αγωνίζεται τόσο συχνά, έχει ωστόσο θετικό ρεκόρ σε αγώνες για κυρίως ταμπλό, κερδίζοντας τους 7 από τους 13 που έδωσε συνολικά (7-6). Το αντίστοιχο ρεκόρ του για το 2022 ήταν 0-2.

"Το πιστεύετε πως ο πρώτος άνθρωπος που με συνεχάρη όταν κέρδισα τον πρώτο τίτλο μου σε Challenger ήταν ο Novak; Πήρα το τηλέφωνό μου, είδα ότι είχα ένα φωνητικό μήνυμα από εκείνον και ήταν μεγαλύτερο από ένα λεπτό! Είναι ένας θρύλος κι όμως πάντα είναι διαθέσιμος για να βοηθήσει και να δώσει συμβουλές!"

Ο ίδιος ο Djokovic, κάτοχος 23 Grand Slam τίτλων, είχε μιλήσει για τον 20χρονο κατά τη διάρκεια του Wimbledon πέρσι: "Ήταν εκπληκτικό, κέρδισε τον πρώτο του τίτλο σε Challenger ξεκινώντας από τα προκριματικά και ήθελα να τον συγχαρώ. Το άλμα του στην παγκόσμια κατάταξη σημαίνει πολλά για το μέλλον. Έχω πολλούς φίλους που έχουν κολλήσει σ' αυτό το επίπεδο, μεταξύ Futures και ATP 250. Είναι δύσκολο να ξεφύγεις από εκεί, αλλά ο Hamad είναι κοντά τώρα στο να παίζει προκριματικά στα Slams".

Αυτά τα έλεγε ο Djokovic το 2022, καθώς το 2023 o Medjedovic έκανε το ντεμπούτο του στα Slams, παίζοντας στα κύρια ταμπλό του Roland Garros και του Wimbledon. Έπαιξε επίσης στα προκριματικά του US Open.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο.107 του κόσμου, ενώ έχει καλές πιθανότητες να παίξει στο Next Gen Finals στην Τζέντα, αφού βρίσκεται στο Νο.9 του Race αυτή τη στιγμή. Στο Νο.1 βρίσκεται ο Carlos Alcaraz, που θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα παίξει, ενώ ακολουθούν οι Holger Rune, Ben Shelton και Lorenzo Musetti, που επίσης είναι αμφίβολες οι συμμετοχές τους.

Για την ξεχωριστή αυτή ιστορία, έχει μιλήσει και ο πατέρας του Medjedovic, Eldin, που όπως είπε δεν χρειάστηκε να πληρώσει τίποτα από το 2022 μέχρι σήμερα: "Δεν ξοδέψαμε ούτε μια δεκάρα και, πιστέψτε με, αυτό δεν είναι λίγο στον κόσμο του τένις. Φανταστείτε να καλεί ο καλύτερος παίκτης του κόσμου το παιδί σας για να δουλέψει μαζί του στην προετοιμασία του. Είναι σα να σε παίρνει τηλέφωνο ο Messi ή ο Ronaldo και να σου ζητάει να παίξετε μαζί ποδόσφαιρο. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν σπάνια σήμερα, αλλά δόξα τω Θεώ υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν νοιάζονται μόνο για τα χρήματα, αλλά για την ανθρώπινη πλευρά των πραγμάτων."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots