ATP
Medvedev: "Το χώμα είναι η χειρότερη επιφάνεια για το σώμα μου"

 
Medvedev: "Το χώμα είναι η χειρότερη επιφάνεια για το σώμα μου"
© Peter Staples/Citi Open
tn team Παρασκευή, 10 Μαϊος 2024 - 11:49

Παρότι η σχέση του με το χώμα έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, ο Daniil Medvedev επιμένει πως αυτή η επιφάνεια είναι η χειρότερη για το σώμα του και του προκαλεί περισσότερους τραυματισμούς. Ποιον θεωρεί φαβορί στη Ρώμη και που βρίσκεται σε σχέση με τον τραυματισμό του στη Μαδρίτη.

Ο Medvedev μίλησε χθες στους δημοσιογράφους στη Ρώμη, πριν ξεκινήσει την προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Internazionali BNL d' Italia. Θυμίζουμε πως στη Μαδρίτη το τουρνουά του ολοκληρώθηκε στα προημιτελικά με τραυματισμό, αλλά όπως είπε ήδη ανήκει στο παρελθόν και είναι έτοιμος να μπει στο court.

"Για την ώρα αισθάνομαι καλά, θα έλεγα ότι είχα έναν μικρό τραυματισμό. Έμεινα τρεις μέρες στη Μαδρίτη για να γίνω καλά και όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Μέχρι να έρθω εδώ συνέχισα τις ασκήσεις για τον έλεγχο της κίνησής μου. Σήμερα προπονήθηκα και ήταν όλα καλά, έχω και την αυριανή μέρα πριν τον πρώτο μου αγώνα. Συνήθως δεν υπάρχει κίνδυνος να χειροτερεύσει ένας τραυματισμός σαν κι αυτόν, οπότε θα αγωνιστώ και θα δούμε πως θα πάει."

Για τους πολλούς τραυματισμούς που είδαμε το τελευταίο διάστημα, ο Ρώσος είπε: "Οι τραυματισμοί είναι τυχαίοι, εκτός κι αν είναι ο ίδιος τραυματισμός για όλους. Στη δική μου περίπτωση, γνωρίζω πως στο χώμα υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστώ, γιατί κουράζομαι περισσότερο και όταν κουράζεσαι οι πιθανότητες τραυματισμού είναι μεγαλύτερες. Όταν ήμουν νέος έπαιζα περισσότερο σε σκληρές επιφάνειες, όπου ελέγχω όλες μου τις κινήσεις και δεν τραυματίζομαι τόσο. Στο χώμα δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω και πιέζω περισσότερο το σώμα μου. Στα σκληρά γήπεδα απλά μπλοκάρεις τα πόδια σου, εδώ πρέπει να γλιστράς και μετά να επιστρέφεις. Για το σώμα μου, τα χωμάτινα γήπεδα είναι τα χειρότερα. Πάντα ήταν έτσι, γι' αυτό και κάποιες φορές τραυματιζόμουν στη Μαδρίτη, πριν φτάσω στη Ρώμη."

Για το πως νιώθει που είναι ο υπερασπιστής του τίτλου στη Ρώμη: "Είναι τέλειο. Υπάρχουν φωτογραφίες μου στο τούνελ όπου είναι όλοι οι πρωταθλητές και είναι ωραία αίσθηση. Έχω αλλάξει πια την οπτική μου για τα χωμάτινα τουρνουά. Στη Μαδρίτη έπαιζα καλά, είχα καλές νίκες και έφτασα στα προημιτελικά, όπου έχασα επειδή τραυματίστηκα. Είναι κρίμα, θα ήθελα να δω που θα έφτανα. Εδώ έχω μια ακόμα ευκαιρία, πλέον νιώθω πως έχω ευκαιρίες στα χωμάτινα τουρνουά, δεν είναι τόσο παράξενο όσο θα ήταν άλλα χρόνια."

Για το αν νιώθει την πίεση του πρωταθλητή: "Ίσως θα έπρεπε να νιώθω, αλλά δεν νιώθω καμία πίεση, επειδή ποτέ δεν έχω υπερασπιστεί τίτλο, πουθενά. Είναι μια νέα σεζόν, πρέπει να συνεχίσω να κερδίζω πόντους, είμαι 2ος στο Race. Αν συνεχίσω να παίζω καλά, ξέρω πως στο τέλος της σεζόν θα παλέψω για να είμαι στο Top 3. Δεν νιώθω καμία πίεση, νιώθω χαρούμενος που έχω καταφέρει να κερδίσω τον τίτλο εδώ στο παρελθόν. Ίσως δεν είναι η σωστή προσέγγιση και μπορεί να την αλλάξω, αλλά προς το παρόν δεν θέλω να την αλλάξω, μου αρέσει να είμαι χαλαρός."

Τέλος, για το ποιους θεωρεί φαβορί στο τουρνουά: "Πιστεύω πως είναι ο Novak, είναι στο Νο.1 του ταμπλό. Και εγώ πιστεύω πως είμαι ένα από τα φαβορί. Στο Monte-Carlo έπαιξα κάποια ματς, στη Μαδρίτη ήμουν στα προημιτελικά, νιώθω καλά. Ποτέ δεν είναι εύκολο να επιστρέφεις από τραυματισμό, ο πρώτος αγώνας είναι πολύ σημαντικός για να δεις που βρίσκεσαι, αλλά αν κάνω καλό πρώτο αγώνα, θεωρώ πως θα είμαι στα φαβορί."

O Medvedev θα ξεκινήσει αύριο την προσπάθειά του στο 1000άρι της Ρώμης, αντιμετωπίζοντας για τον 2ο γύρο τον επικίνδυνο Jack Draper, που το βράδυ της Πέμπτης έβγαλε εκτός τον Borna Coric με 7-5, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots