ATP
Στον τελικό του Challenger της Shenzhen o Καλοβελώνης

 
Στον τελικό του Challenger της Shenzhen o Καλοβελώνης
tn team Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 - 14:17

Ο Μάρκος Καλοβελώνης προκρίθηκε στον τελικό του διπλού του Challenger της Shenzhen στην Κίνα, που θα είναι ο 4ος της καριέρας του σε τουρνουά Challenger.

Ο Καλοβελώνης και ο Mikalai Haliak πέτυχαν σήμερα μια μεγάλη νίκη απέναντι στο Νο.2 ζευγάρι του ταμπλό, τον Benjamin Lock και τον Rubin Statham, με 7-6 (2), 6-2, για την ημιτελική φάση του Shenzhen Luohu Challenger.

Καλοβελώνης και Haliak κατάφεραν να ανατρέψουν το 2-5 στο 1ο σετ, καθώς και να σώσουν 2 set points στο 4-5. Ισορρόπησαν το σετ, το έστειλαν στο tie-break και εκεί κυριάρχησαν κατά κράτος, επικρατώντας με 7-2.

Στο 2ο σετ Καλοβελώνης και Haliak ήταν αισθητά καλύτεροι και έκαναν 2 φορές break, στο 4ο (3-1) και στο 8ο game (6-2), για να το κερδίσουν εύκολα με 6-2 και να ολοκληρώσουν τον θρίαμβό τους σε 90 λεπτά.

Αυτή ήταν η 3η νίκη στο τουρνουά της Shenzhen για τον Καλοβελώνη και τον Haliak, που απέκλεισαν στον 1ο γύρο τους Steven Diez και Arthur Weber με 6-2, 6-3, ενώ στα προημιτελικά κέρδισαν τους Yunchaokete Bu και Rigele Te με 6-2, 2-6, 10-5.

Στον αυριανό τελικό, θα αντιμετωπίσουν δυο ακόμα Κινέζους, τους Xin Gao και Aoran Wang, που έχουν αποκλείσει το Νο.1 και το Νο.3 του ταμπλό.

Θα είναι ο 4ος τελικός σε Challenger για τον Καλοβελώνη, που είχε κερδίσει τον τίτλο στο Shymkent του Καζακστάν τον Μάιο του 2022 μαζί με τον Sanjar Fayziev και ήταν φιναλίστ σε άλλα 2 τουρνουά, στην Αττάλεια το 2021 και στο Oeiras το 2022, με τον ίδιο συμπαίκτη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots