ATP
Κέρδισε 17 θέσεις ο Πέτρος Τσιτσιπάς

 
Κέρδισε 17 θέσεις ο Πέτρος Τσιτσιπάς
tn team Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024 - 19:55

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς έκανε εντυπωσιακή επιστροφή στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Challenger της Μανάμα.

Μετά και την εξαιρετική εβδομάδα του στη Μανάμα του Μπαχρέιν, όπου κατέκτησε τον 3ο τίτλο του σε Challenger τουρνουά, ο Πέτρος Τσιτσιπάς κέρδισε 17 θέσεις και επέστρεψε εντυπωσιακά στο Top 100, αφού από το Νο.103 ανέβηκε στο Νο.86, κερδίζοντας 17 θέσεις.

Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος έχει ατομικό ρεκόρ στο Νο.81 του κόσμου, θα αγωνιστεί τις επόμενες δυο εβδομάδες στο Μεξικό, στο 250άρι του Λος Κάμπος και στο 500άρι του Ακαπούλκο, μαζί με τον αδερφό του, Στέφανο. Σ' αυτά τα δυο τουρνουά θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει αρκετούς βαθμούς και να ξεπεράσει το career high του, στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Από άλλους Έλληνες γι' αυτή την εβδομάδα, ο Μάρκος Καλοβελώνης κέρδισε 3 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών και ανέβηκε στο Νο.230, ενώ ο Αλέξανδρος Σκορίλας κέρδισε 2 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των μονών και ανέβηκε στο Νο.742. Δεύτερος Έλληνας στα μονά παραμένει ο Στέφανος Σακελλαρίδης, που έμεινε σταθερός στο Νο.486 του κόσμου.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots