ATP
Τίτλος στο Challenger του Μπαχρέιν και επιστροφή στο Top 100 για τον Πέτρο Τσιτσιπά

 
Τίτλος στο Challenger του Μπαχρέιν και επιστροφή στο Top 100 για τον Πέτρο Τσιτσιπά
tn team Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024 - 14:54

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς κατέκτησε τον τίτλο στο Challenger της Μανάμα στο Μπαχρέιν, μαζί με τον Ισπανό Sergio Martos Gornes και εξασφάλισε την επιστροφή του στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ.

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς και ο Martos Gornes κέρδισαν στον τελικό του Bahrain Ministry of Interior Tennis Challenger τους Vasil Kirkov και Patrik Niklas-Salminen με 3-6, 6-3, 10-8, για να κατακτήσουν τον τίτλο στο 125άρι Challenger της Μανάμα του Μπαχρέιν.

Είχαν εξαιρετική παρουσία όλη την εβδομάδα στη hardcourt διοργάνωση της Μανάμα οι Τσιτσιπάς και Martos Gornes, που ήταν στο Νο.2 του ταμπλό.

Στον 1ο γύρο απέκλεισαν τους Billy Haris και Rudolf Molleker με 6-2, 6-7 (2), 10-7, στα προημιτελικά κέρδισαν τους Ιάπωνες Toshihide Matsui και Kaido Uesugi με 6-4, 6-3, ενώ στα ημιτελικά επικράτησαν των Ιταλών Marco Bortolotti και Alessandro Giannessi με 6-4, 6-1.

Στον σημερινό τελικό, χρειάστηκε για 1η φορά στο τουρνουά να επιστρέψουν από σετ πίσω και τα κατάφεραν ανεβάζοντας το επίπεδό τους στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκαν με 4-1 και έμειναν μπροστά έως το τέλος του.

Στο match tie-break ήταν επίσης καλύτεροι, προηηθηκαν με 6-1 και με 9-5, ωστόσο οι Kirkov και Niklas-Salminen κατάφεραν να μειώσουν σε 9-8, σβήνοντας 3 championship points. Τις μπάλες στη συνέχεια πήρε ο Τσιτσιπάς, που σε έναν πόντο με αρκετή πίεση έβγαλε καλό πρώτο σερβίς και τελείωσε το παιχνίδι.

Αυτός ήταν ο 3ος τίτλος σε Challenger διοργάνωση για τον Τσιτσιπά, που είχε κερδίσει το Challenger της Πράγας το 2021 με τον Victor Vlad Cornea και το Challenger της Αττάλειας το 2023 με τον Filip Bergevi. Συνολικά έχει αγωνιστεί σε 6 τελικούς Challenger διοργανώσεων (3-3), ενώ έχει κερδίσει και ΑΤΡ 250 τουρνουά, μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά, στην Αμβέρσα τον περασμένο Οκτώβριο.

Με την κατάκτηση του τίτλου στο Μπαχρέιν, θα κάνει και εντυπωσιακή επιστροφή στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού από το Νο.103 που βρίσκεται σήμερα αναμένεται να κερδίσει γύρω στις 15 θέσεις και να μπει στο Top 90. Θυμίζουμε πως μεγάλος στόχος του είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, για τους οποίους χρειάζεται να βρίσκεται το καλοκαίρι εντός του Top 80.

Επόμενος σταθμός για τον Πέτρο είναι το Μεξικό, όπου ήδη βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αφού τώρα θα παίξει μαζί με τον αδερφό του σε δυο ΑΤΡ τουρνουά, το 250άρι του Λος Κάμπος και το 500άρι του Ακαπούλκο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots