ATP
Πάλεψε, αλλά έμεινε εκτός τελικού ο Σακελλαρίδης

 
Στέφανος Σακελλαρίδης
Στέφανος Σακελλαρίδης
tn team Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 - 12:20

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης έδωσε μεγάλη μάχη με τον Arthur Weber στα ημιτελικά του Challenger της Zhuhai, αλλά μετά από παραπάνω από 2,5 ώρες στο court γνώρισε την ήττα στα 3 σετ. Θα κάνει νέο career high ο 18χρονος Έλληνας τενίστας τη Δευτέρα, πλησιάζοντας το Top 400 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Σακελλαρίδης και o Weber έδωσαν μια πολύ μεγάλη μάχη για τον πρώτο τους τελικό σε ένα Challenger τουρνουά, με τον Γάλλο να επικρατεί στο τέλος με 4-6, 6-4, 6-2 και να παίρνει την πρόκριση, έπειτα από 2 ώρες και 42 λεπτά αγώνα.

Ο Σακελλαρίδης κατάφερε να προηγηθεί στα σετ, κάτι που δεν ήταν καθόλου εύκολο, έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς. Στο 9ο game του 1ου σετ επέστρεψε από το 15-40 και έσβησε συνολικά 4 break points ο Έλληνας αθλητής, για να κρατήσει το σερβίς του και να περάσει μπροστά με 5-4. Στο αμέσως επόμενο game έκανε και το πρώτο break του ημιτελικού, για να πάρει το σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ οι δυο παίκτες αντάλλαξαν από ένα break, με τον Γάλλο να παίρνει αρχικά προβάδισμα με 3-2 και τον Στέφανο να τον ισοφαρίζει άμεσα σε 3-3. Ωστόσο ο Weber έκανε και δεύτερο break στο 9ο game, πέρασε μπροστά με 5-4 και έκλεισε το σετ στο επόμενο game, για το 6-4.

Ο Γάλλος, ο οποίος διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας στα 31 του χρόνια και ποτέ ξανά δεν είχε φτάσει τόσο μακριά σε ένα Challenger, ούτε στο Νο.386 του κόσμου όπου βρίσκεται, είχε περισσότερες δυνάμεις στο 3ο σετ και έκανε 2 break, στο 5ο (3-2) και στο 7ο game (5-2), για να "καθαρίσει" την αναμέτρηση. Ο Σακελλαρίδης πάλεψε, έσβησε και 2 break points στο 7ο game, δεν κατάφερε τελικά όμως να μειώσει σε 4-3 και να παραμείνει "ζωντανός" στο τουρνουά.

Ήταν πάντως μια φανταστική εβδομάδα για τον 18χρονο μόλις Έλληνα πρωταθλητή, που πέτυχε στο Zhuhai τις πρώτες νίκες του σε κυρίως ταμπλό Challenger διοργάνωσης. Στον 1ο γύρο είχε κερδίσει τον Κινέζο qualifier, Xiaofei Wang, με 7-6 (4), 6-0, ενώ στον 2ο γύρο έκανε την πολύ μεγάλη νίκη κόντρα στο Νο.1 του ταμπλό, Ricardas Berankis, με 7-6 (2), 3-6, 6-1. Χθες κέρδισε για τα προημιτελικά τον Κινέζο Yi Zhou με 6-1, 7-6 (8) και μπήκε για 1η φορά στα ημιτελικά ενός Challenger.

Η πορεία του αυτή του εξασφαλίζει μια άνοδο μεγαλύτερη των 40 θέσεων και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο.419 του live ranking της ATP, από το Νο.463 που είναι η επίσημη θέση του γι' αυτή την εβδομάδα. Το τωρινό career high του είναι στο Νο.458 και αυτή θα είναι η πρώτη του είσοδος στο Top 450, πλησιάζοντας παράλληλα αρκετά και στους πρώτους 400 της κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots