ATP
Έφυγε για ρεβάνς ο Nole! (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Peter Staples/ATP Tour
tn team Κυριακή, 20 Αυγούστου 2023 - 5:05

O Novak Djokovic "έπιασε" τους Rafael Nadal και Ivan Lendl πετυχαίνοντας τη 1.068η νίκη της καριέρας του και έκλεισε θέση σε ακόμα έναν τελικό, όπου θα αναζητήσει ρεβάνς από τον Carlos Alcaraz!

Τα απίστευτα ρεκόρ του Novak Djokovic συνεχίζουν να αυξάνονται και να μεγαλώνουν! Ο κάτοχος 23 Grand Slams τίτλων, στο πρώτο τουρνουά που παίζει στην Αμερική από το 2021 και το πρώτο που παίζει στο Σινσινάτι από το 2020, πήρε την πρόκριση για τον τελικό και θα διεκδικήσει αύριο τον 39ο Masters 1000 τίτλο του!

Ο 36χρονος Σέρβος δεν έχασε σετ ούτε από τον Zverev, τον οποίο κέρδισε με 7-6 (5), 7-5 σε ένα δύσκολο ματς για τα ημιτελικά, σε 2 ώρες και 5 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 1.068η νίκη καριέρας για τον Nole, που έχει όσες πέτυχαν στις καριέρες τους οι Nadal και Lendl. Είναι το 3ο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της open era, μετά τις 1.274 νίκες του Jimmy Connors και τις 1.251 του Roger Federer.

Επίσης προκρίθηκε 135ο τελικό της καριέρας του και θα διεκδικήσει αύριο τον 95ο τίτλο του (94-40 σε τελικούς), με τον οποίο μπορεί να ξεπεράσει το ρεκόρ του Lendl και να είναι μόνος 3ος στη σχετική λίστα, πίσω από τους Connors (109) και Federer (103).

Όσον αφορά τα μεγάλα τρόπαια, εκεί ο Nole δεν έχει αντίπαλο, αφού εκτός από το γεγονός πως πέρασε 1ος στα Slams φέτος, είναι εδώ και καιρό 1ος στα Masters 1000, με 38 κατακτήσεις. Την Κυριακή θα παίξει στον 57ο τελικό σε Masters τουρνουά και θα διεκδικήσει τον 39ο τίτλο του - και οι δυο επιδόσεις αποτελούν ρεκόρ στην κατηγορία.

Στον ημιτελικό με τον Zverev o Novak βρήκε σθεναρή αντίσταση, αλλά φρόντισε στις πιο κρίσιμες στιγμές να δείξει το καλύτερό του πρόσωπο.

Στο 1ο σετ αμφότεροι οι δυο παίκτες είχαν από 3 ευκαιρίες για break, με τις ευκαιρίες του Djokovic να είναι στο 10ο game (4-5), να είναι δηλαδή και set points. Και οι δυο τα πήγαν καλά υπό πίεση στα σερβίς τους, αλλά στο tie-break ο Σέρβος ήταν εκείνος που υπερίσχυσε, για να το κατακτήσει με 7-5 και να πάρει το μεγάλο προβάδισμα στο ματς.

Στη συνέχεια ο Nole έκανε και το break, για να προηγηθεί με 2-0 στο 2ο σετ. Κι ενώ έδειχνε να ελέγχει απόλυτα, αφού έφτασε στο 5-3 χωρίς να έχει αντιμετωπίσει άλλο break point, o Djokovic υπέστη break στο 10ο game, κάνοντας αβίαστο λάθος στο μοναδικό break point του Zverev στο σετ.

Με ηρεμία και αποφασιστικότητα ωστόσο ο Novak ανέκτησε και πάλι το πάνω χέρι, κάνοντας το break στο αμέσως επόμενο game, επιστρέφοντας μάλιστα από το 30-0 με 4 συνεχόμενους κερδισμένους πόντους. Σέρβιρε για 2η φορά για τη νίκη ο Σέρβος στο 12ο game και αυτή τη φορά τα κατάφερε, ολοκληρώνοντας την αποστολή του σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες.

Αυτή ήταν η 9η διαδοχική νίκη του Djokovic στο Σινσινάτι, όπου ήταν πρωταθλητής το 2020, όταν και αγωνίστηκε για τελευταία φορά.

Στις 23:30 το βράδυ της Κυριακής (COSMOTE SPORT 6HD), θα συνεχίσει το rivalry του με τον Alcaraz o Σέρβος, για τον μεγάλο τελικό. Θα είναι η 4η τους συνάντηση, με τον Ισπανό να έχει κερδίσει τις 2 από τις 3 προηγούμενες, με πιο πρόφατη βεβαίως τη μεγάλη μάχη τους στον τελικό του Wimbledon.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots