ATP
1ος ΑΤΡ προημιτελικός μετά από 2 χρόνια για τον Nishikori (vid)

 
1ος ΑΤΡ προημιτελικός μετά από 2 χρόνια για τον Nishikori (vid)
© Alex Smith / Atlanta Open
tn team Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023 - 6:18

Στο 1ο ΑΤΡ τουρνουά που συμμετέχει μετά το comeback του στην αγωνιστική δράση, ο Kei Nishikori προκρίθηκε και στον 1ο του προημιτελικό, μετά από 2 χρόνια!

Ο 33χρονος Ιάπωνας, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και συμπλήρωσε 20 μήνες συνεχόμενης απουσίας από τους αγώνες, επέστρεψε τον προηγούμενο μήνα στην αγωνιστική δράση και μάλιστα την πρώτη του εβδομάδα κατέκτησε το Challenger του Palmas del Mar στο Πουέρτο Ρίκο.

Αγωνίστηκε και σ' άλλα Challenger, ώσπου να επιστρέψει τελικά αυτή την εβδομάδα και στο ATP Tour, για πρώτη φορά μετά από 21 μήνες.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, επιβλήθηκε του 18χρονου Κινέζου Juncheng Shang με 6-4, 7-6 (3), για να προκριθεί στα προημιτελικά του Atlanta Open και στον πρώτο του προημιτελικό σε ΑΤΡ διοργάνωση μετά από 2 χρόνια, από το Citi Open του 2021.

Αν και απώλεσε ένα προβάδισμα με 3-1 στο 1ο σετ, ο Nishikori ανέκτησε αμέσως το πάνω χέρι, κάνοντας νέο break στο 7ο game για το 4-3. Στο 2ο σετ βρέθηκε πίσω με 0-2, αλλά γρήγορα ισοφάρισε σε 2-2. Άλλο break δεν υπήρξε και τελικά ο φιναλίστ του US Open του 2014 ολοκλήρωσε το έργο του στο tie-break, όπου επικράτησε με 7-3.

"Πάντα είναι δύσκολο να επιστρέφεις από τραυματισμό και έλειπα σχεδόν για 2 χρόνια. Επέστρεψα, έπαιξα σε λίγα τουρνουά πριν έρθω εδώ και τώρα νιώθω πολύ καλά. Κέρδισα δυο αγώνες και είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω και αύριο", είπε o Nishikori, ο οποίος είχε αποκλείσει και τον Jordan Thompson στον 1ο γύρο, με 7-6 (5), 7-6 (5).

Τώρα περιμένει μια πολύ δύσκολη αποστολή τον Ιάπωνα, που θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον Top 10 παίκτη και Νο.1 του ταμπλό, Taylor Fritz. O Αμερικανός έκανε την πρεμιέρα του από τον 2ο γύρο και απέκλεισε τον Yibing Wu με 6-4, 7-6 (5).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots