ATP
Ήττα για τον Κύργιο στην επιστροφή (vid)

 
Ήττα για τον Κύργιο στην επιστροφή (vid)
tn team Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 - 19:21

"Σκουριασμένος" ήταν ο Νικ Κύργιος στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση μετά από 8 μήνες, με αποτέλεσμα να ηττηθεί από τον Yibing Wu με 2-0 σετ στον 1ο γύρο της Στουτγκάρδης.

Ο Κύργιος είχε τις ευκαιρίες του στο ματς, δεν τις αξιοποίησε όμως και το πλήρωσε, γνωρίζοντας την ήττα με 7-5, 6-3 από τον Wu, σε κάτι περισσότερο από μια ώρα αγώνα.

Στο 1ο σετ ο 28χρονος Ελληνοαυστραλός έχασε δυο ευκαιρίες για να κάνει πρώτος το break, έχοντας από ένα χαμένο break point σε 1ο (0-0, 30-40) και 11ο game (5-5, 40-A). O Wu τα έσβησε και τα δυο και στο 12ο game έκανε το break, "λύνοντας τον γόρδιο δεσμό" γι' αυτό το 1ο σετ.

Με παρόμοιο τρόπο πήρε και το 2ο σετ ο 23χρονος Κινέζος, Νο.64 στον κόσμο. Ήταν ο πρώτος παίκτης που αντιμετώπισε δυσκολίες στο σερβίς του, στο 7ο game, το κράτησε όμως μετά από ισοπαλίες και πέρασε μπροστά με 4-3. Στο αμέσως επόμενο game "έσπασε" το σερβίς του Κύργιου και με love service game "σφράγισε" τη νίκη για το 6-3.

Αυτή ήταν η 1η αναμέτρηση του Κύργιου στη σεζόν και η 1η από τον Οκτώβριο του 2022, αφού θυμίζουμε πως έχασε τους πρώτους μήνες της σεζόν λόγω τραυματισμού και εγχείρησης που έκανε στο γόνατο.

Στον 2ο γύρο του BOSS Open στην Στουτγκάρδη, ο Wu θα αναμετρηθεί με τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Marton Fucsovics, που έβγαλε εκτός τον Denis Shapovalov, κερδίζοντάς τον με 3-6, 6-3, 6-4.

Σε άλλα παιχνίδια που έγιναν σήμερα, ο Jan-Lennard Struff έκανε μια πολύ καλή πρεμιέρα και κέρδισε τον Zhizhen Zhang με 6-1, 6-4. Εκτός 16άδας έμειναν οι άλλοι δυο Γερμανοί που αγωνίστηκαν σήμερα, με τον Oscar Otte να γνωρίζει την ήττα από τον Gregoire Barrere με 6-4, 6-3 και τον Daniel Altmaier να χάνει από τον Christopher O'Connell με 6-3, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots