ATP
Έσωσε 4 m.p. και υπερασπίστηκε τον τίτλο του ο Rune! (vids)

 
Holger Rune
Holger Rune © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 23 Απριλίου 2023 - 17:42

Μετά από έναν συναρπαστικό τελικό στο Μόναχο, ο Holger Rune επέστρεψε από double break πίσω στο 3ο σετ και τελικά κέρδισε τον Botic Van De Zandschulp, για να κατακτήσει το BMW Open για 2η διαδοχική χρονιά.

Ήταν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι μεταξύ του Rune και του Van De Zandschulp φέτος για τον τελικό του BMW Open, αυτό που δεν μπόρεσαν να απολαύσουν πέρσι οι θεατές, με τον 19χρονο Δανό να πανηγυρίζει τελευταίος, κερδίζοντας τον Ολλανδό με 6-4, 1-6, 7-6 (3).

Θυμίζουμε πως αυτό ήταν το ζευγάρι και του περσινού τελικού, που όμως δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας τραυματισμού του Van De Zandschulp. Ο Ολλανδός ήταν μπροστά με 4-3 στο 1ο σετ όταν εγκατέλειψε και ο Rune είχε κατακτήσει τότε τον 1ο τίτλο της καριέρας του.

Αυτή τη χρονιά είχαμε πολλές εναλλαγές συναισθημάτων και ένα μεγάλο ματς, με τον Rune να κερδίζει το 1ο σετ με 6-4 και να αποκτά το πλεονέκτημα. Ακολούθησε ωστόσο μια εντυπωσιακή αντεπίθεση από τον Van De Zandschulp, που κέρδισε με εμφατικό τρόπο το 2ο σετ, ενώ προηγήθηκε με 5-2 στο 3ο σετ, έχοντας διπλό break στην κατοχή του.

Η ανατροπή φαινόταν να είναι θέμα χρόνου, o Rune ωστόσο αρνήθηκε να σηκώσει λευκή πετσέτα και έφτασε σε ένα πολύ σπουδαίο comeback. Αφού έσβησε διπλό championship point στο 5-2, 40-15, ο Δανός μείωσε σε 5-3, ενώ με νέο break στο 10ο game έκανε το 5-5.

Ο Ολλανδός απάντησε με νέο break και σέρβιρε για 3η φορά για τον τίτλο στο 12ο game, όπου προηγήθηκε ξανά με 40-15! Ο Rune έσωσε και αυτή τη φροά το διπλό championship point, για να κάνει ξανά το break και να στείλει το σετ σε tie-break.

Εκεί με λιγότερο επεισοδιακό τρόπο έβαλε τέλος στο παιχνίδι, καθώς πήρε από νωρίς ένα προβάδισμα με 4-1 και διατήρησε τον έλεγχο ως το τέλος, κατακτώντας το tie-break με 7-3.

Το ρολόι έγραφε 2 ώρες και 52 λεπτά, όταν o Rune πανηγύριζε τη σπουδαία αυτή νίκη, για την οποία κόπιασε πολύ. Ήταν ο 4ος τίτλος καριέρας για τον 19χρονο, που έχει κερδίσει και τους 4 στους 12 τελευταίους μήνες, αφού όλα ξεκίνησαν από το Μόναχο, τον Απρίλιο του 2022.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots