ATP
Με το δεξί και ο Rune στο Monte-Carlo (vids)

 
Holger Rune
Holger Rune © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023 - 21:45

O Holger Rune επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Dominic Thiem και έκανε και αυτός θετικό ποδαρικό στο Masters του Monte-Carlo.

Μετά από την καλή σεζόν που έκανε στο χώμα το 2022, όπου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Roland Garros και κατέκτησε τον 1ο τίτλο της καριέρας του στο 250άρι του Μονάχου, ο Holger Rune έχει πολύ μεγάλους στόχους για τη φετινή χρονιά στο χώμα.

Το ξεκίνημά του ήταν σίγουρα υποσχόμενο, αφού κέρδισε τον Dominic Thiem με 6-2, 6-4 μέσα σε 95 λεπτά, σε ένα ματς υψηλού επιπέδου, με τον Αυστριακό να παίζει και σήμερα καλό τένις, παρά το γεγονός πως ούτε σ' αυτό το τουρνουά κατάφερε να φτάσει μακριά.

Ο 19χρονος Δανός, Νο.9 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο.6 στο ταμπλό, "έσπασε" 3 φορές το σερβίς του Thiem, δυο στο 1ο σετ και μια στο 2ο, ενώ απειλήθηκε για 1η φορά στο σερβίς του στο 10ο game του 2ου σετ, όταν σέρβιρε για τη νίκη.

Ο Thiem λίγο έλειψε σ' αυτό το σημείο να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα, όμως ο Rune έδειξε χαρακτήρα και ανέτρεψε το 15-40, για να πάρει το game στο 3ο του match point και να "κλειδώσει" τη νίκη πριν τα πράγματα γίνουν επικίνδυνα.

Στον 3ο γύρο του Monte-Carlo Masters, o Rune θα αντιμετωπίσει τον Matteo Berrettini, που πέτυχε την ανατροπή εις βάρος του Francisco Cerundolo με 5-7, 7-6 (1), 6-4, στον αγώνα που ολοκλήρωσε τη μέρα και τον 2ο γύρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots