ATP
Βραβεύτηκε για το comeback του ο Coric (vid)

 
Borna Coric
Borna Coric © ATP Tour
tn team Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022 - 9:36

O Borna Coric κέρδισε το βραβείο Comeback Player of the Year στα ATP Awards, μετά και το εντυπωσιακό του comeback στη φετινή σεζόν.

Μετά από έναν δύσκολο τραυματισμό που είχε στον ώμο του, που τον άφησε εκτός αγώνων για 12 μήνες, ο Coric επέστρεψε στη δράση το 2022 και κατάφερε να πετύχει μερικά πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα, με αποκορύφωμα βεβαίως την εβδομάδα του στο Σινσινάτι, όπου κατέκτησε τον 1ο τίτλο του σε Masters διοργάνωση.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίζω το βραβείο της ΑΤΡ, Comeback Player of the Year. Προφανώς αυτό σημαίνει πολλά για μένα, μετά από μια πολύ πολύ δύσκολη χρονιά, με την εγχείριση στον ώμο μου. Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου. Σημαίνει πολλά για μένα και προφανώς ελπίζω πως η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα καλύτερη", είπε ο Coric στο μήνυμά του.

Ο Coric έκανε την επέμβαση στον ώμο του τον Μάιο του 2021 και ακολούθησε μια πολύ δύσκολη περίοδο, που έπρεπε να κάνει αποθεραπεία στον ώμο από 30 έως 90 λεπτά κάθε μέρα. Στις αρχές όπως ήταν φυσικό δυσκολεύτκε να βρει τα πατήματά του στο court και τον Μάιο του 2022 βρέθηκε πολύ χαμηλά, στο Νο.278 της παγκόσμιας κατάταξης.

Με αποκορύφωμα το τουρνουά του Σινσινάτι, όπου κέρδισε μεταξύ άλλων τους Rafael Nadal, Felix Auger-Aliassime και Στέφανο Τσιτσιπά, ο Coric βρήκε ξανά τη φόρμα του και τερμάτισε τη χρονιά στο Νο.26 της παγκόσμιας κατάταξης!

Το βραβείο Comeback Player, είναι ένα από τα βραβεία για τα οποία οι παίκτες της ΑΤΡ αποφασίζουν, κατόπιν ψηφοφορίας. Υποψήφιοι στην κατηγοριά ήταν και οι Dominic Thiem, Stan Wawrinka και Wu Yibing.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots