ATP
"Newcomer" της χρονιάς ο Fils

 
"Newcomer" της χρονιάς ο Fils
© ATP
tn team Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 - 23:34

Ο Arthur Fils κέρδισε το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη στο tour της ΑΤΡ γι' αυτή τη χρονιά.

Ο 19χρονος Γάλλος μπορεί να μην κατάφερε να κλείσει τη χρονιά με την κατάκτηση του Next Gen ATP Finals, καθώς είχε ηττηθεί από τον Hamad Medjedovic στον τελικό, όμως ήταν ο παίκτης από τους 8 συμμετέχοντες με την πιο σταθερή πορεία όλη τη σεζόν και ο "highest-ranked", βρισκόμενος στο Νο.36 της παγκόσμιας κατάταξης.

Γι' αυτό και επιβραβεύτηκε για την πολύ καλή του σεζόν, κερδίζοντας το βραβείο "Newcomer of the Year" από την ΑΤΡ και τους παίκτες που τον ψήφισαν.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα το ATP Newcomer of the Year. Ήταν εκπληκτική χρονιά για μένα, με πολλές ωραίες αναμνήσεις. Ελπίζω την επόμενη χρονιά να τα πάω ακόμα καλύτερα. Σας ευχαριστώ για τη στήριξη σε όλο τον κόσμο", είπε ο νεαρός Γάλλος τενίστας.

Ο Fils ξεκίνησε τη σεζόν εκτός του Top 250 της παγκόσμιας κατάταξης και έπαιζε στο Challenger Tour, όπου έκανε καλές εμφανίσεις και κέρδισε έναν τίτλο. Τον Φεβρουάριο έπαιξε σε back-to-back ημιτελικούς σε δυο ΑΤΡ τουρνουά, στο Μονπελιέ και στη Μασσαλία, ενώ τον Μάιο σε ένα άλλο τουρνουά επί γαλλικού εδάφους, κατέκτησε τον 1ο ATP τίτλο του, στο 250άρι της Λυών. Έπαιξε σε ακόμα 2 τελικούς έως το τέλος της σεζόν, στο 250άρι της Αμβέρσας και στο Next Gen Finals, που έγινε στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots