ATP
Federer: "Ποτέ δεν θα ξεχάσω τι έκανε ο Rafa για μένα"

 
Federer: "Ποτέ δεν θα ξεχάσω τι έκανε ο Rafa για μένα"
© Peter van den Berg-USA TODAY Sports
tennisnews team Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 - 13:10

Πριν λίγες ημέρες, ο Rafael Nadal αποκάλυψε το παρασκήνιο πίσω από το ταξίδι του στο Λονδίνο και την παρουσία του στην ιστορική αποχαιρετιστήρια βραδιά του Roger Federer από το tour. Ο Ελβετός μίλησε για τη δική του πλευρά της ιστορίας, ευχαριστώντας τον Rafa για όλα όσα έκανε τις τελευταίες μέρες.

Θυμίζουμε πως ο Nadal αντιμετωπίζει ένα σοβαρό προσωπικό πρόβλημα τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η σύζυγός του, Francisca Perello, η οποία εγκυμονεί το πρώτο τους παιδί, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Υπό οποιαδήποτε άλλη συνθήκη, ο Ισπανός δεν θα έπαιζε στο Laver Cup, φρόντισε όμως να παραστεί στο Λονδίνο για 2 μόλις ημέρες, κάνοντας μόνο μια προπόνηση την Πέμπτη και παίζοντας την Παρασκευή, στον τελευταίο αγώνα καριέρας του Roger Federer.

Πριν λίγες ημέρες, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην Ισπανία, ο Nadal αποκάλυψε το παρασκήνιο πίσω από την επίσκεψή του στο Λονδίνο, λέγοντας πως ο Federer τον είχε ενημερώσει για την απόφασή του περίπου 10 μέρες πριν την ανακοινώσει μέσω ενός τηλεφώνου και του είχε ζητήσει να παίξουν μαζί, στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του.

Ο Ελβετός μίλησε μετά το Laver Cup στη New York Times και η συνέντευξή του επιβεβαιώνει τα όσα είπε ο Rafa, δίνοντας και τη δική του οπτική σε αυτή την πολύ ξεχωριστή ιστορία.

"Του τηλεφώνησα μετά το US Open. Περίμενα να τελειώσει για εκείνον το τουρνουά, ώστε να του αποκαλύψω ότι θα αποσυρθώ. Ήθελα να του το πω πριν κανονίσει οτιδήποτε ενόψει Laver Cup. Του είπα πως ήταν ακόμα αμφίβολο αν θα έπαιζα διπλά ή όχι, ήταν 50-50 ή 60-40. Του ξεκαθάρισα όμως πως θα τον κρατούσα ενήμερο για να την κατάστασή μου και πως θα μιλούσαμε σύντομα. Από την αρχή όμως, μου έκανε ξεκάθαρο πως θα έκανε ό,τι ήταν δυνατό από τη μεριά του για να είναι εκεί. Ήταν εκπληκτικό για μένα αυτό που έκανε, μου έδειξε για μια ακόμα φορά πόσα σημαίνουμε ο ένας για τον άλλον και πόσος σεβασμός υπάρχει ανάμεσά μας", είπε ο Federer.

"Απλά σκέφτηκα πως θα ήταν μια όμορφη ιστορία για τον αθλητισμό γενικότερα, η συνύπαρξή μας πάνω από ένα ανταγωνιστικό rivalry, να δείξουμε πως αυτό είναι το τένις. Είναι σκληρό, αλλά είναι δίκαιο άθλημα. Μπορείς να είσαι στην πλευρά του ηττημένου, αλλά και πάλι έχει αξία να έχεις μια όμορφη και φιλική σχέση με τον αντίπαλό σου. Τελικά τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα απ' ότι τα είχα φανταστεί. Ο Rafa έκανε μια απίθανη προσπάθεια, ποτέ δεν θα ξεχάσω τι έκανε για μένα στο Λονδίνο", πρόσθεσε ο Ελβετός.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots