ATP
Nadal: "10 μέρες πριν ανακοινώσει την απόσυρση, ο Roger μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να παίξουμε μαζί"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Mike Lawrence/USTA
tn team Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 - 16:09

Ο Rafael Nadal αποκάλυψε πως ο Roger Federer του είχε τηλεφωνήσει 10 μέρες πριν ανακοινώσει το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας και του ζήτησε από τότε να πάει στο Λονδίνο για να μοιραστούν αυτή τη στιγμή. Εκείνη την περίοδο, ο Roger δεν γνώριζε αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί, ενώ ο Rafa δεν γνώριζε αν θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει στο Λονδίνο.

"Ήξερε πως είχα μια δύσκολη κατάσταση να διαχειριστώ και πως η παρουσία μου στο Laver Cup ήταν σχεδόν αδύνατη. Στις 15 (Σεπτεμβρίου) ανακοίνωσε την απόσυρσή του, αλλά με είχε πάρει τηλέφωνο 10 μέρες πριν από αυτό για να μου το πει", είπε ο Nadal σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σήμερα στο Onda Cero. Θυμίζουμε πως ο Ισπανός πήγε μόνο για 2 μέρες στο Λονδίνο, αφού στη Μαγιόρκα αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πρόβλημα στην προσωπική του ζωή, το οποίο ενδεχομένως σχετίζεται με τη δύσκολη εγκυμοσύνη της συζύγου του, Francisca Perello, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

"Ήταν μια δύσκολη κουβέντα, κράτησε περίπου ένα τέταρτο. Μου εξήγησε τι πέρασε τους τελευταίους μήνες και για ποιο λόγο πήρε αυτή την απόφαση. Από τότε μου είπε ότι θα ήθελε πολύ να πάω στο Λονδίνο για να παίξουμε μαζί στον τελευταίο του αγώνα, αν φυσικά μου το επέτρεπαν οι συνθήκες. Ακόμα τότε δεν ήταν σίγουρος ότι θα μπορούσε να παίξει, αλλά μιλήσαμε ξανά και με ενημέρωσε ότι θα χαιρόταν πολύ αν παίζαμε διπλό μαζί. Τελικά είχα την τύχη να ζήσω αυτή τη μεγάλη στιγμή για μένα και πολύ σημαντική για εκείνον", συμπλήρωσε ο Rafa, ο οποίος συγκινήθηκε πολύ και δεν το έκρυψε, τη βραδιά του τελευταίου αγώνα της επαγγελματικής καριέρας του Ελβετού.

"Δεν έχω δει τις φωτογραφίες, αλλά ήταν δύσκολες στιγμές. Δεν ήθελα να κλάψω, ήταν η δική του στιγμή, αλλά είμαι ευαίσθητος άνθρωπος και ήταν δύσκολο για μένα. Πάντα το rivalry μας ήταν πολύ υγιές, από τον πρώτο αγώνα που παίξαμε ως αντίπαλοι, το 2004 στο Μαϊάμι. Από τότε τα πηγαίναμε καλά, είχαμε συναντηθεί ήδη μια φορά μέσω των συνεργασιών μας με τη Nike το 2002 στο Wimbledon.

Για μένα, εκτός από ένα μεγάλο κομμάτι της επαγγελματικής μου καριέρας, είναι και ένα άτομο από το οποίο έχω πάρει μεγάλη έμπνευση και έχω μάθει πολλά, κάποιος που με έχει βοηθήσει και τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε δημιουργήσει έναν πολύ ισχυερό δεσμό. Έχουμε βιώσει πολλά μαζί, εκατοντάδες στιγμές εντός και εκτός γηπέδων."

Τέλος, ο Nadal ρωτήθηκε και για τη δική του απόσυρση, λέγοντας πως προς το παρόν δεν είναι κάτι που σκέφτεται, αλλά σίγουρα θα ήθελε να πει και εκείνος "αντίο" μέσα από το γήπεδο. Θυμίζουμε πως ο Ισπανός αποκάλυψε όσο ήταν στο Λονδίνο πως υπήρξαν μέρες αυτή τη χρονιά που σκέφτηκε να "κρεμάσει" τη ρακέτα του.

"Η ζωή δεν μας επιτρέπει να κάνουμε προβλέψεις. Αυτή τη στιγμή δεν το σκέφτομαι, θα γίνει ό,τι είναι να γίνει, αλλά αυτή τη στιγμή σκέφτομαι άλλα πράγματα. Πάντα λέω το ίδιο, ότι δεν γίνεται να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα, πρέπει να αφήνουμε τα πράγματα να γίνονται φυσικά. Ούτε ο Roger πιστεύω πως το είχε προετοιμάσει. Είχε όμως το αντίο που του άξιζε, μπόρεσε να το κάνει από το γήπεδο, κάτι που έμοιαζε δύσκολο πριν μερικές εβδομάδες, αλλά ήταν ζωτικής σημασίας για εκείνον. Είμαι χαρούμενος που μπόρεσε να αποχαιρετήσει από το γήπεδο, αυτό θα ήθελα να κάνω και γω. Αλλά δεν το σκέφτομαι, γιατί όταν αρχίζεις να σκέφτεσαι κάτι τέτοιο σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots