ATP
Τα όμορφα λόγια του Sampras για τον Federer (vid)

 
Τα όμορφα λόγια του Sampras για τον Federer (vid)
tn team Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 - 12:14

Το ίνδαλμα του Roger Federer, ο Pete Sampras, μοιράστηκε ένα όμορφο μήνυμα για να αποχαιρετήσει τον σπουδαίο Ελβετό τενίστα, που θα δώσει απόψε τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του.

Το μήνυμα του Sampras για τον Federer:

"Δεν είμαι σίγουρος από που να ξεκινήσω, οπότε θα το πάρω από την αρχή, από την πρώτη φορά που σε αντιμετώπισα. Ήσουν 19 χρονών, ένας ανερχόμενος παίκτης, ο κόσμος μιλούσε για σένα. Είχαμε μια σπουδαία μάχη στο Centre Court του Wimbledon και με νίκησες, σε ένα δύσκολο ματς στα 5 σετ. Θυμάμαι να αποχωρώ από το γήπεδο και να σκέφτομαι πως βρήκα το ταίρι μου.

Ένας ξεχωριστός παίκτης, που 20 χρόνια αργότερα θα είχες 20 Grand Slams και θα ήσουν πολλά χρόνια στο Νο.1, κυριαρχώντας στο άθλημα και κάνοντάς τα όλα. Και ξέρω τι θυσίες έκανες αυτά τα 20 χρόνια, έδειξες αφοσίωση, δούλεψες σωστά το σώμα σου. Ο κόσμος είδε αυτή την πλευρά σου επειδή το έκανες να δείχνει τόσο εύκολο, αλλά ξέρω πως είσαι πολύ επαγγελματίας όσον αφορά την προετοιμασία και ότι είναι αξιοθαύμαστο αυτό που έκανες.

Με εντυπωσιάζει ο τρόπος που τα διαχειρίζεσαι όλα, από την αρχή ως το τέλος. Πάντα ήσουν ευγενικός στις ήττες και στις νίκες. Δεν άλλαξες όλα αυτά τα χρόνια, μπορείς να ανατρέξεις πίσω στην καριέρα σου και να είσαι υπερήφανος για όλα όσα κατάφερες.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εβδομάδα που είχαμε στην Ασία, όπου παίξαμε σε μερικούς αγώνες επίδειξης. Είχα την ευκαιρία να σε γνωρίσω καλύτερα εκεί και από τότε έχουμε αναπτύξει και μια φιλία. Είναι λυπητερό να σε βλέπω να φεύγεις, αλλά γνωρίζω πως είναι μέρος του αθλητισμού. Θέλω να κάνω μια μνεία σε σένα και να πω πως θα λείψεις από το παιχνίδι, αλλά ταυτόχρονα αφήνεις και το παιχνίδι σε καλά χέρια. Οπότε σου εύχομαι καλή συνταξιοδότηση, ελπίζω πως θα σε δω κάποια στιγμή. Χαιρετίσματα από το Λος Άντζελες!"

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots