ATP
Μπήκε τελικό ο Bautista Agut (vids)

 
Roberto Bautista Agut
Roberto Bautista Agut © Mallorca Championships
tn team Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 - 19:40

O Roberto Bautista Agut σταμάτησε την τρομερή πορεία του Antoine Bellier στη Μαγιόρκα και θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον αυριανό τελικό του Mallorca Championships.

Ο Bautista Agut βρήκε σθεναρή αντίσταση για κάτι περισσότερο από ένα σετ, αλλά τελικά επιβεβαίωσε τα προγνωστικά απέναντι στο Νο.303 του κόσμου, Antoine Bellier, τον οποίο κέρδισε με 7-6 (5), 6-2 σε 78 λεπτά.

Ο 34χρονος Ισπανός, Νο.5 στο ταμπλό και Νο.20 στον κόσμο, κέρδισε τους 30 από τους 38 πόντους στα πρώτα του σερβίς και πήρε την πρόκριση για τον 20ό τελικό της καριέρας του, όπου θα διεκδικήσει τον 11ο τίτλο του (10-9 σε τελικούς).

Ο Bautista Agut είχε διπλό break point στο 8ο game, αλλά ο Bellier επέστρεψε στο game και ισοφάρισε σε 4-4. Στη συνέχεια έστειλε το σετ στο tie-break, όπου ο Ισπανός κατάφερε να κάνει το καθοριστικό mini-break και να προηγηθεί με 6-4, κλείνοντας το tie-break στο 7-5.

O Bellier άνοιξε το 2ο σετ με break και προηγήθηκε με 2-0, όμως για το επόμενο μισάωρο περίπου ο Bautista Agut κυριάρχησε κατά κράτος και κέρδισε 6 games στη σειρά, για να "κλειδώσει" τη νίκη.

Ο Bautista Agut θα παίξει για 2η φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό στο γρασίδι, 8 χρόνια μετά από τον 1ο, όπου είχε κατακτήσει τον τίτλο στο 250άρι του 's-Hertogenbosch.

Θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά, στις 16:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, το Σάββατο (COSMOTE SPORT 6HD). Θα είναι η 3η του συνάντηση με τον Στέφανο, από τον οποίο είχε ηττηθεί στις δυο προηγούμενες αναμετρήσεις τους.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots