ATP
Έκλεισε τον μεγάλο τελικό με Rafa o Nole! (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 15 Μαϊος 2021 - 22:23

O Novak Djokovic χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά σήμερα, αλλά μετά τον Στέφανο Τσιτσιπά απέκλεισε και τον καταπληκτικό Lorenzo Sonego έπειτα από σχεδόν 3 ώρες μάχης, για να κλείσει τον μεγάλο τελικό με τον Rafael Nadal στη Ρώμη.

Για 11η φορά προκρίθηκε στον τελικό του Internazionali BNL d' Italia o Djokovic, ο οποίος επικράτησε στα ημιτελικά του Sonego με 6-3, 6-7 (5) 6-2, έπειτα από 2 ώρες και 43 λεπτά αγώνα.

Ήταν ο δεύτερος γεμάτος αγώνας που έπρεπε να παίξει σήμερα ο Djokovic - όπως και ο Sonego - καθώς θυμίζουμε πως το μεσημέρι κέρδισε τον Τσιτσιπά με 4-6, 7-5, 7-5, σε έναν αγώνα που συνεχίστηκε από το χθεσινό 4-6, 1-2.

Ο Djokovic, ο οποίος είναι ο υπερασπιστής του τίτλου και συνολικά έχει κατακτήσει 5 φορές το τρόπαιο στη Ρώμη (5-5 σε τελικούς), θα διεκδικήσει αύριο τον 37ο τίτλο του σε Masters 1000 διοργάνωσης, απέναντι στον Rafael Nadal.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Djokovic θα πάει στον τελικό έχοντας παίξει την προηγούμενη μέρα τένις για 4 ώρες και 43 λεπτά! Δεν πήγε πίσω ο Sonego, που ξεπέρασε τις 5 ώρες στο court σήμερα, ολοκληρώνοντας με ψηλά το κεφάλι την τρομερή του πορεία στο 1000άρι της πατρίδας του. 

Ο Djokovic έκανε ένα αψεγάδιαστο 1ο σετ, στο οποίο είχε μόλις 4 αβίαστα λάθη. Ο Sonego έπαιξε σε αρκετά καλό επίπεδο, αλλά ήταν αδύνατο να τα βάλει με αυτόν τον Nole, που έκανε το break από νωρίς στο 4ο game για το 3-1 και βασίστηκε σε αυτό, για να φτάσει μέχρι το 6-3.

Όπως ήταν φυσικό, ο Djokovic έριξε λίγο το επίπεδό του στο 2ο σετ, όχι όμως και ο Sonego, που παρέμεινε το ίδιο καλός, πήρε σημαντική ώθηση και από τον κόσμο και έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου.

Ο 26χρονος Ιταλός κατάφερε σε πρώτη φάση να μείνει στο σετ, παίζοντας μεγάλο τένις στους πιο κρίσιμους πόντους, για να σβήσει ένα break point στο 3ο game (2-1), 3 στο 7ο game (4-3) και ακόμα 2 στο 9ο game (5-4). Στη συνέχεια είχε τις δικές του ευκαιρίες για το break αλλα και το σετ, όμως ο Djokovic έσβησε 2 set points και ισοφάρισε σε 5-5.

Η συνέχεια ήταν λίγο διαφορετική, με τον Djokovic να φέρνει το παιχνίδι εκεί που το θέλει, κάνοντας επιτέλους το break για το 6-5. Ωστόσο ο Sonego συνέχισε να αρνείται πεισματικά την ήττα και έσωσε 2 match points στο σερβίς του Nole στο 12ο game, για να κάνει τελικά το break και να ισοφαρίσει σε 6-6!

Μάλιστα, ο Ιταλός ανέτρεψε το 0-3 και το 2-4 του tie-break, για να το κερδίσει με 7-5 και να βάλει "φωτιά" στον ημιτελικό, στέλνοντάς τον σε 3ο σετ. Για τον ίδιο θα ήταν το 6ο σετ στην ημέρα, ενώ για τον Djokovic το 5ο σετ.

Η μεγάλη ευκαιρία του Lorenzo να γυρίσει για τα καλά το ματς ήταν πολύ νωρίς στο αποφασιστικό σετ, όταν έχοντας και το momentum προηγήθηκε με 0-40 στο σερβίς του Σέρβου. Ο Nole όμως με τρομερή ψυχραιμία πήρε τους 5 επόμενους πόντους και υπερασπίστηκε το σερβίς του.

Λίγα λεπτά μετά, έκανε break στο 4ο game, όπως είχε κάνει και στο 1ο σετ, για να προηγηθεί με 3-1 και να κρατήσει και το σερβίς του για το 4-1. Ο Djokovic, ο οποίος δεν άφησε το παραμικό περιθώριο αντίδρασης στον Ιταλό σ' αυτό το σετ, φρόντισε να μη χρειαστεί ούτε να σερβίρει γι' αυτό, ολοκληρώνοντας τη νίκη με νέο break για το 6-2 στο 8ο game.

Ο αυριανός τελικός, που θα αρχίσει στις 18:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD), θα είναι ο 53ος σε Masters διοργάνωση για τον Djokovic, που έχει ήδη τους περισσότερους στην ιστορία της ΑΤΡ και θα διεκδικήσει τον 37ο (36-16 σε τελικούς Masters). Συνολικά, θα είναι ο 118ος τελικός της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον 83ο τίτλο του (82-35 σε τελικούς στο tour).

Απέναντι στον Nadal, με τον οποίο μοιράζεται ένα από τα σπουδαιότερα rivalries της ιστορίας και το μεγαλύτερο σε αναμετρήσεις, θα είναι η 57η συνάντησή του, έχοντας το προβάδισμα στις νίκες με 29-27. Σε τελικούς έχουν δώσει τους 27 από αυτούς (Djokovic 15-12), στο χώμα τους 25 από αυτούς (Nadal 18-7) και συγκεκριμένα στη Ρώμη έχουν παίξει άλλες 8 φορές, με τον Nadal να έχει 5 νίκες και τον Djokovic 3. H τελευταία τους συνάντηση στο Foro Italico ήταν το 2019, όταν ο Nadal είχε κερδίσει τον τελικό με 6-0, 4-6, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots