ATP
Συγκλονιστική μάχη - αρνήθηκε να χάσει ο Nole (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 15 Μαϊος 2021 - 14:22

Παρότι "στρίμωξε" αρκετές φορές τον Novak Djokovic, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να φτάσει στη γραμμή του τερματισμού και ο "εφτάψυχος" Nole βγήκε "ζωντανός" από μια συγκλονιστική μάχη 3 ωρών και 16 λεπτών, για να μπει στα ημιτελικά της Ρώμης για 12η φορά στην καριέρα του!

Ο Novak Djokovic επέστρεψε από σετ και break πίσω, ενώ επέστρεψε δυο φορές από break πίσω στο 3ο σετ, για να φτάσει τελικά στη νίκη απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά με 4-6, 7-5, 7-5 και να πάρει μια πολύ σπουδαία πρόκριση για τα ημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia.

Ο τρομερός αυτός αγώνας είχε πραγματικά τα πάντα και χρειάστηκε δυο μέρες για να ολοκληρωθεί, εξαιτίας της χθεσινής βροχόπτωσης στη Ρώμη.

Θυμίζουμε πως ο Στέφανος ήταν καλύτερος όσο παίχτηκε τένις χθες και στις δυο περιόδους που έγινε αυτό. Είχε ξεκινήσει πολύ δυνατά και είχε προηγηθεί με double break στο 4-1, ενώ ο Djokovic είχε μειώσει σε 4-3, πριν το ματς διακοπεί για πρώτη φορά εξαιτίας της βροχής.

Μετά από 3,5 ώρες αναμονής, οι δυο παίκτες επέστρεψαν στο γήπεδο και αγωνίστηκαν ξανά κάτω από ελαφριά βροχή, με τον Στέφανο να είναι και σε εκείνο το διάστημα καλύτερος. Έκλεισε το 1ο σετ με 6-4 και προηγήθηκε με break στο 2-1 του 2ου σετ, όταν το παιχνίδι διακόπηκε ξανά, αυτή τη φορά οριστικά για την Παρασκευή.

Σήμερα οι δυο παίκτες μπήκαν ξανά στο γήπεδο, με τελείως διαφορετικές συνθήκες, σε ένα αρκετά ηλιόλουστο μεσημέρι. Ο Στέφανος άρχισε καλά και προηγήθηκε με 3-1 και με 4-2, όμως ο Djokovic μετά από μεγάλη πίεση που άσκησε κατάφερε να κάνει το break στην 5η του ευκαιρία και να ισοφαρίσει σε 4-4 στο 8ο game.

Στο επόμενο game o Στέφανος είχε τις ευκαιρίες να πάρει ξανά τον απόλυτο έλεγχο, όμως ο Σέρβος κατάφερε να επιστρέψει από το 15-40 και να σβήσει 3 break points συνολικά, κρατώντας το σερβίς του για το 5-5. Λίγο αργότερα, έκανε και 2ο break, σε ακόμα ένα game με πολλές ισοπαλίες και σβησμένα break points, για να κατακτήσει το σετ με 7-5 και να επιστρέψει για τα καλά στη διεκδίκηση της πρόκρισης. 

Αυτή η εξέλιξη από μόνη της θα μπορούσε εύκολα να "λυγίσει" οποιονδήποτε παίκτη, ο Στέφανος όμως δε "λύγισε" και παρέμεινε δυνατός και στο 3ο σετ, στο οποίο μάλιστα δημιούργησε ανάλογες ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη.

Προηγήθηκε ξανά πρώτος με break ο Έλληνας τενίστας στο 3ο game για το 2-1 και στη συνέχεια έσβησε 2 break back points για να κάνει και το 3-1. Στο 5ο game o Τσιτσιπάς ήταν μια ανάσα μακριά από το double break που θα τον έφερνε αγκαλιά με την πρόκριση, όμως ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου έσβησε 4 break points και απέτρεψε το 1-4, μειώνοντας ανταυτού σε 2-3! Στο αμέσως επόμενο game ήρθε και το break για τον Nole, που ισοφάρισε σε 3-3.

Και παρόλα αυτά ο Στέφανος είχε και άλλη ευκαιρία για να τελειώσει το παιχνίδι, αφού έκανε νέο break στο 9ο game και απέκτησε νέο προβάδισμα, στο 5-4. Σέρβιρε για τη νίκη στο 10ο game ο πρωταθλητής μας, αλλά ο Djokovic αρνήθηκε και αυτή τη φορά να ηττηθεί!

Με ένα πολύ δυναμικό κλείσιμο και δυο διαδοχικά break, ενώ μεσολάβησε και ένα δύσκολο κράτημα σερβίς στο οποίο έπρεπε να σβήσει break point του Στέφανου, ο Djokovic πήρε τα τρια τελευταία games και κατέκτησε το αποφασιστικό σετ με 7-5, για να ολοκληρώσει μια τεράστια ανατροπή, έπειτα από 3 ώρες και 16 λεπτά καθαρού αγώνα.  

Για 12η φορά προκρίθηκε στα ημιτελικά του Interazionali BNL d' Italia o Djokovic,  οποίος έχει κατακτήσει τον τίτλο 5 φορές και άλλες 5 έχει χάσει στον τελικό (10-1 σε ημιτελικούς). Επίσης αυτή θα είναι η 8η συνεχόμενη παρουσία του στους ημιτελικούς του τουρνουά, με την τελευταία του ήττα πριν τα ημιτελικά να είναι το 2013.

Επόμενος αντίπαλος για τον Djokovic, που εκτός από τον 6ο τίτλο του στη Ρώμη διεκδικεί και τον 37ο τίτλο του σε Masters 1000 διοργάνωση, θα είναι ο Lorenzo Sonego, που έκανε μια νέα μεγάλη υπέρβαση, κερδίζοντας με ανατροπή στα σετ τον Andrey Rublev.

Θυμίζουμε πως τη μοναδική φορά που αναμετρήθηκαν στο παρελθόν, ο Sonego είχε κάνει μια από τις εκπλήξεις της χρονιάς πέρσι, κερδίζοντας τον Djokovic με 6-2, 6-1 στα προημιτελικά της Βιέννης. Αυτή τη φορά όλα είναι διαφορετικά, με τον κίνητρο να είναι πολύ υψηλότερο για τον Nole. Ο ημιτελικός αναμένεται να αρχίσει στις 19:30 ώρα Ελλάδας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots