ATP
"Άλωσε" τη Ρώμη και τώρα... Djokovic! (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021 - 14:45

O Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε έναν ακόμα φανταστικό αγώνα στη Ρώμη, κέρδισε με 2-0 σετ τον πολύ φορμαρισμένο και "γηπεδούχο" Matteo Berrettini και έκλεισε έναν πολυαναμενόμενο προημιτελικό με τον Novak Djokovic!

Παίζοντας καλύτερα στο κρίσιμο tie-break του 1ου σετ και κυριαρχώντας στο 2ο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Matteo Berrettini με 7-6 (3), 6-2 και εξασφάλισε την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia, για 2η φορά στην καριέρα του.

O κορυφαίος Έλληνας τενίστας, ο οποίος ήταν ημιφιναλίστ στη Ρώμη το 2019, έπαιξε πολύ καλά δεν επηρεάστηκε από τον κόσμο που όπως ήταν φυσικό υποστήριζε σε κάθε πόντο τον συμπολίτη του, για να τελειώσει τον αγώνα με 16 winners και μόλις 7 αβίαστα λάθη. Και ο Berrettini έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο, ειδικά στο 1ο σετ, έχοντας 23 winners συνολικά και 20 αβίαστα λάθη. 

Στο 1ο σετ και οι δυο παίκτες φρόντισαν να μην κινδυνέψουν με break points, ενώ στο tie-break o Berrettini είχε καλύτερο ξεκίνημα και προηγήθηκε με 3-1, στη συνέχεια όμως έκανε αρκετά λάθη και ο Τσιτσιπάς αντίθετα ήταν πολύ προσεκτικός, με αποτέλεσμα να κερδίσει 6 πόντους στη σειρά και να επικρατήσει με 7-3.

Στο 2ο σετ η διαφορά των δυο παικτών ήταν αισθητή, με τον Τσιτσιπά να συνεχίζει να αγωνίζεται στο καλύτερό του επίπεδο και τον Ιταλό να μην μπορεί να ακολουθήσει. Χρειάστηκε να σβήσει 3 break points στο 1ο game για να κρατήσει το σερβίς του ο Berrettini, με τον Τσιτσιπά να κάνει τελικά το break στο 3ο game, στην 6η του ευκαιρία συνολικά, για να περάσει μπροστά με 2-1.

Στο επόμενο game χρειάστηκε να σβήσει και ο Στέφανος 2 break points, κάτι που έκανε με επιτυχία, ενισχύοντας το προβάδισμά του στο 3-1. Στα δυο τελευταία service games του ο Στέφανος δεν έχασε κανέναν πόντο, ενώ έκανε και νέο break στο 7ο game, για να φτάσει σε αυτό το 6-2.

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Tennis TV (@tennistv)

Με τη νίκη αυτή ο Στέφανος βελτίωσε το ρεκόρ του στη φετινή σεζόν στο 29-7. Έχει τις περισσότερες νίκες στο tour για φέτος και ο Andrey Rublev, που αγωνίζεται αργότερα σήμερα, τον ακολουθεί, με μια λιγότερη (28-7).

Επίσης ο Στέφανος θα επιστρέψει στους προημιτελικούς μετά την απουσία του από τα προημιτελικά της Μαδρίτης. Η Ρώμη είναι το 8ο τουρνουά στα 9 που έχει αγωνιστεί φέτος, που φτάνει τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά.

Απέναντί του αύριο στο κεντρικό court του Foro Italico θα έχει τον Novak Djokovic, που μπορεί να μην έχει κάνει καλό ξεκίνημα στη χωμάτινη σεζόν, όμως αυτή την εβδομάδα παίζει αρκετά καλά και γενικά το Masters της Ρώμης είναι το καλύτερό του χωμάτινο τουρνουά, έχοντας κατακτήσει 5 φορές τον τίτλο.

Θα είναι η 7η φορά που θα αναμετρηθούν στο tour, με τον Djokovic να προηγείται με 4-2 στις νίκες. Στο χώμα ο Djokovic έχει κερδίσει και τις 2 προηγούμενες συναντήσεις τους, με την τελευταία να είναι και η πιο πρόσφατή τους γενικά, σε εκείνον τον επικό ημιτελικό του Roland Garros, όπου ο Στέφανος είχε καταφέρει να επιστρέψει από το 0-2 σετ, αλλά στο τέλος ο Nole είχε πάρει τη νίκη με 6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots