ATP
Αποκλεισμός-σοκ για τον Thiem στο Ντουμπάι! (vid)

 
Αποκλεισμός-σοκ για τον Thiem στο Ντουμπάι! (vid)
tn team Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 - 20:48

O Dominic Thiem, Νο.1 στο ταμπλό του Ντουμπάι, αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Dubai Tennis Championships, από έναν εμπνευσμένο Lloyd Harris, που πέτυχε τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του.

Μια ήττα-σοκ υπέστη ο Dominic Thiem, ο οποίος κέρδισε μόλις 7 games απέναντι στο Νο.81 της παγκόσμιας κατάταξης, Lloyd Harris, με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσει πολύ νωρίς το Ντουμπάι, μετά από τον πρώτο του μόλις αγώνα.

Ο Harris, ο οποίος παίζει πολύ καλό τένις τις τελευταίες ημέρες στα τουρνουά της Μέσης Ανατολής, έκανε έναν πραγματικά άψογο αγώνα, τον οποίο τελείωσε με 23 winners και μόνο 8 αβίαστα λάθη, για να αποκλείσει το Νο.1 του ταμπλό με το εμφατικό 6-3, 6-4, έπειτα από 72 μόλις λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν αναμφίβολα η σπουδαιότερη νίκη στην καριέρα του 24χρονο Νοτιαφρικανού, που έχει ξεκινήσει από τα προκριματικά την πορεία του στο Ντουμπάι και σήμερα έφτασε επίσης τις 4 σερί νίκες στο 500άρι τουρνουά.

Όχι μόνο ήταν καλύτερος ο Harris στο παιχνίδι, αλλά δεν άφησε σχεδόν κανένα περιθώριο αντίδρασης στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης. Κερδίζοντας τους 29 από τους 30 πόντους στα πρώτα του σερβίς και τους 11 από τους 21 στα δεύτερα, δεν επέτρεψε στον Αυστριακό να φτάσει σε break point, καθόλη τη διάρκεια του αγώνα. Την ίδια ώρα γινόταν συχνά επιθετικός και στις επιστροφές, για να κάνει από ένα break σε κάθε σετ, στο 4ο game του 1ου (3-1) και στο 7ο του 2ου (4-3).

Στον 3ο γύρο του Dubai Tennis Championships, o 24χρονος θα αντιμετωπίσει τον Filip Krajinovic, που κέρδισε λίγο νωρίτερα τον Alejandro Davidovich Fokina, με 7-5, 6-4.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Kei Nishikori,  o oποίος επικράτησε του David Goffin με 6-3, 7-6 (3) και θα παίξει στον 3ο γύρο με τον Aljaz Bedene, που άφησε εκτός τον Lorenzo Giustino με 6-4, 6-3.

Τέλος, δίνοντας συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις του των τελευταίων εβδομάδων, ο Marton Fucsovics επιβλήθηκε του Pablo Carreno Busta, No.6 στο ταμπλό, με 6-7 (5), 6-3, 6-2, και θα παίξει στη φάση των "16" με τον Dusan Lajovic, που είχε κερδίσει νωρίτερα τον Malek Jaziri με 7-5, 6-2.

Θυμίζουμε πως σήμερα, μεταξύ άλλων, την πρόκριση για τον 3ο γύρο πήραν ακόμα οι Andrey Rublev, Roberto Bautista Agut, Denis Shapovalov, Karen Khachanov, Hubert Hurkacz και Aslan Karatsev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots