ATP
Το σερί καλά κρατεί για τον Rublev (vids)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev © Dubai Duty Free Tennis Championships 2021
tn team Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 - 16:35

O Andrey Rublev μπορεί να έχασε τον μοναδικό αγώνα που έδωσε στην Ντόχα την προηγούμενη εβδομάδα, όμως αυτή την εβδομάδα επέστρεψε στα 500άρια τουρνουά και επέκτεινε το νικηφόρο σερί του στην κατηγορία, στις 21 διαδοχικές νίκες.

Την επιστροφή του στις νίκες πανηγύρισε ο Rublev σήμερα, επικρατώντας του Emil Ruusuvuori με 6-4, 6-4 για τον 1ο γύρο του Dubai Tennis Championships στο Ντουμπάι.

Ο 23χρονος Ρώσος είχε υποστεί τη 2η ήττα του μόλις για τη φετινή σεζόν την προηγούμενη εβδομάδα στην Ντόχα, από τον Roberto Bautista Agut. Σήμερα όμως όχι μόνο βελτίωσε το ρεκόρ του για το 2021 στο 14-2 νίκες, αλλά έφτασε και τις 21 διαδοχικές νίκες σε 500άρια τουρνουά, επεκτείνοντας το σπουδαίο του σερί.

Ο Rublev, ο οποίος έχασε μόλις 5 πόντους πίσω από τα πρώτα του σερβίς (27/32), έκανε από ένα break σε κάθε σετ. Στο 1ο σετ έκανε πολύ νωρίς το break και προηγήθηκε με 2-0, ενώ στο 2ο σετ το break έγινε στο 7ο game, για να περάσει μπροστά με 4-3. Στο δικό του σερβίς δεν κινδύνεψε καθόλου ο Ρώσος, που δεν επέτρεψε στον Ruusuvuori να φτάσει σε break point.

Με την 21η διαδοχική νίκη του σε τουρνουά της σειράς ATP 500, o Rublev ισοφάρισε το ρεκόρ του Andy Murray, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ρεκόρ στην κατηγορία (από το 2009). Το πρώτο ανήκει στον Roger Federer, με 28 σερί νίκες σε 500άρια.

Στη φάση των "16" του Ντουμπάι, ο Andrey Rublev θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Nikoloz Basilashvili και Taylor Fritz, που αγωνίζονται αυτή την ώρα.

Νωρίτερα σήμερα, ο Denis Shapovalov έκανε εντυπωσιακή πρεμιέρα, κερδίζοντας τον Jan-Lennard Struff με 6-1, 6-3. Ο νεαρός Καναδός θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο τον Hubert Hurkacz, που κέρδισε τον Richard Gasquet με 6-3, 6-4.

Πιθανοί αντίπαλοι του Shapovalov και του Hurkacz στα προημιτελικά, είναι οι Karen Khachanov και Jeremy Chardy, που επίσης μπήκαν στη φάση των "16", όπου και θα τεθούν αντιμέτωποι. Ο Khachanov κέρδισε δύσκολα τον Alexei Popyrin με 6-4, 3-6, 7-6 (4), ενώ ο Chardy, ο οποίος διανύει πολύ καλή περίοδο, άφησε χθες εκτός το Νο.9 του ταμπλό, Alex De Minaur, επικρατώντας με 2-6, 6-3, 6-4.

Ο 19χρονος Jannik Sinner κέρδισε τον Alexander Bublik με 2-6, 7-6 (2), 6-4 και θα παίξει στον 3ο γύρο με τον Roberto Bautista Agut, που πήρε μια άκοπη πρόκριση ενάντια στον Matthew Ebden. Ο Ισπανός ήταν μπροστά με 4-1 επί του Αυστραλού, που για δεύτερο σερί παιχνίδι εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού. Είχε εγκαταλείψει και τον ημιτελικό με τον Daniil Medvedev την προηγούμενη εβδομάδα στη Μασσαλία.

Ο ημιφιναλίστ του Australian Open, Aslan Karatsev, αποδεικνύει και αυτή την εβδομάδα πως η πορεία του στη Μελβούρνη μόνο τυχαία δεν ήταν. Ο 27χρονος Ρώσος επιβλήθηκε του Dan Evans, Νο.12 στο ταμπλό, με 6-4, 4-6, 6-4, και θα παίξει στον επόμενο γύρο με τον Lorenzo Sonego, που κέρδισε τον Bernabe Zapata Miralles με 6-2, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots