ATP
Τέλος η Ντόχα για τον Federer (vid)

 
Roger Federer
Roger Federer
tn team Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 - 19:37

O Roger Federer έπαιξε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα αγώνα τριών σετ, ενάντια στον Nikoloz Basilashvili, είχε ένα match point για να πάρει τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε κι έτσι η πρώτη του εβδομάδα μετά το comeback ολοκληρώθηκε στα προημιτελικά του Qatar Open.

Λιγότερες από 24 ώρες μετά τον δύσκολο αγώνα του με τον Dan Evans - στον πρώτο του επίσημο αγώνα μετά από 405 ημέρες - ο Roger Federer κλήθηκε να δώσει ακόμα ένα γεμάτο παιχνίδι, ενάντια στον Nikoloz Basilashvili.

Αν και κέρδισε το 1ο σετ και είχε μια ευκαιρία για να πάρει τη νίκη στο 3ο, ο 39χρονος Ελβετός γνώρισε την ήττα από τον Basilashvili με 3-6, 6-1, 7-5 και ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στα προημιτελικά του Qatar Open της Ντόχα.

O Federer ήρθε αντιμέτωπος με break point στο πρώτο game της αναμέτρησης, αλλά το έσβησε και κράτησε το σερβίς του. Αργότερα έκανε το πρώτο break στο ματς, για να περάσει μπροστά με 3-1, ενώ έσβησε ακόμα 2 break points του Γεωργιανού στο 5ο game, για να φτάσει στο 4-1. Δεν απειλήθηκε ξανά από τη γραμμή του σερβίς γι' αυτό το σετ ο Ελβετός και το ολοκλήρωσε στα 9 games.

O Basilashvili ωστόσο έκανε ένα πολύ καλύτερο 2ο σετ, στο οποίο ήταν πολύ σταθερός, ασκούσε διαρκώς πίεση στον Federer και κατάταφερε να "σπάσει" 2 φορές το σερβίς του, στο 2ο (2-0) και στο 6ο game (5-1), ενώ μεσολάβησε και μια μεγάλη ευκαιρία του Federer να επιστρέψει στο σετ, όταν ο Basilashvili επέστρεψε από το 0-40 στο 3ο game και κράτησε το σερβίς του για το 3-0.

Στο τελευταίο σετ ο Federer βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση στο 7ο game, αλλά μετά από 5 ισοπαλίες και 3 χαμένα break point του Basilashvili, υπερασπίστηκε το σερβίς του και προηγήθηκε με 4-3. Προηγήθηκε και με 5-4 ο Ελβετός, που είχε την πολύ καλή ευκαιρία να πάρει τη νίκη όταν έφτασε σε match point στο 4-5, 30-40 στο σερβίς του Γεωργιανού, ο τελευταίος όμως έσβησε το match point και έκανε break στο αμέσως επόμενο game, αλλάζοντας τελείως τα δεδομένα και παίρνοντας τελικά τη μεγάλη νίκη στο 12ο game, έπειτα από 1 ώρα και 50 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Το πολυαναμενόμενο comeback του Federer θα συνεχιστεί στο Ντουμπάι, όπου θα αγωνιστεί ο Ελβετός την ερχόμενη εβδομάδα, για το Dubai Tennis Championships - ένα τουρνουά που έχει κατακτήσει 8 φορές στο παρελθόν, με τελευταία το 2019.

Ο Basilashvili έχει πια 3 συνεχόμενες νίκες στην Ντόχα, καθώς πριν από τον Federer είχε αποκλείσει τους John Millman (2-6, 6-4, 6-2) και Malek Jaziri (6-2, 6-2). Στα ημιτελικά του Qatar Open, θα αντιμετωπίσει τον Taylor Fritz, που πριν λίγες ώρες απέκλεισε τον Denis Shapovalov.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots