ATP
Γιόρτασε με νίκη την επιστροφή ο Federer (vids)

 
Roger Federer
Roger Federer
tn team Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 - 19:49

Κατευθείαν στα βαθιά έπεσε ο Roger Federer, ο οποίος στον πρώτο του αγώνα μετά από 405 ημέρες έδωσε μια μεγάλη μάχη σωματικά και πνευματικά, για να επικρατήσει τελικά του Dan Evans με 2-1 σετ.

Ένα δύσκολο απόγευμα είχε ο Roger Federer στη Ντόχα, στην πρεμιέρα του στο Qatar Open, στη μεγάλη και πολυαναμενόμενη επιστροφή του στην αγωνιστική δράση μετά από το Australian Open του 2020.

Έχοντας απέναντί του έναν πολύ καλό αντίπαλο, ο πρώτος αγώνας του 39χρονου Ελβετού μετά από 405 μέρες ήταν μια δύσκολη σωματικά και πνευματικά μάχη, την οποία όμως κατάφερε να κερδίσει, με 7-6 (8), 3-6, 7-5.

O Federer απόλαυσε τον αγώνα, αλλά έμεινε και από δυνάμεις στα τελευταία λεπτά όπως αποκάλυψε στην on-court συνέντευξη, κάτι που ωστόσο δεν του στοίχισε.

Η πρεμιέρα του ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και χρειάστηκε να παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο για 2 ώρες και 24 λεπτά. Σίγουρα δεν ήταν στα καλύτερά του, αλλά έδειξε πως βρίσκεται σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο, δεδομένου και του τεράστιου χρονικού διαστήματος που έλειψε από το tour.

Στο 1ο σετ ο Federer δεν μπόρεσε να βρει break point και είχε ένα δύσκολο service game στο 9ο game, όταν χρειάστηκε να σβήσει το μόνο break point όλου του σετ για να υπερασπιστεί το σερβίς του για το 5-4. Το σετ πήγε σε tie-break και εκεί ο Ελβετός κατάφερε να επιστρέψει από το 2-4, να σώσει set point στο 5-6 και στην 3η του ευκαιρία τελικά να το ολοκληρώσει με 10-8, ξεσηκώνοντας τους φιλάθλους, που μπορεί να μην ήταν πολλοί λόγω του Covid-19, αλλά δημιούργησαν μια αρκετά όμορφη ατμόσφαιρα.

Ο Federer είχε το πρώτο του break point στο ξεκίνημα του 2ου σετ, δεν το αξιοποίησε όμως και ο Βρετανός έκανε το πρώτο break στο ματς, για να προηγηθεί με 3-1 στο 2ο σετ. Στη συνέχεια έσβησε ακόμα ένα break point για να φτάσει στο 4-1 και έκτοτε δεν απειλήθηκε έως το τέλος του σετ, το οποίο ολοκλήρωσε με ένα love service game στο 9ο game.

Το τεστ πια έγινε και αντοχής για τον Roger, που ανταπεξήλθε πάντως, παρότι κινδύνεψε να χάσει τον έλεγχο στα μέσα του επόμενου σετ. Στο 7ο game συγκεκριμένα, χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-30 και να σβήσει 2 break points, για να υπερασπιστεί το σερβίς του και να κάνει το 4-3.

Αργότερα πίεσε περισσότερο και είχε ένα χαμένο break point και match point στο 10ο game για το 6-4, με τον Evans να μένει όρθιος και να κρατά το σερβίς του για το 5-5. Ο Federer απείλησε όμως ξανά στο 12ο game και τελικά στο 2ο match point του "σφράγισε" τη μεγάλη νίκη, κερδίζοντας με 7-5 το 3ο σετ, 2 ώρες και 24 λεπτά μετά από το πρώτο σερβίς.

Ο Federer δεν πήγε με υψηλές προσδοκίες στην Ντόχα, γνωρίζοντας πως θα πρέπει να δείξει υπομονή μέχρι να βρει το καλύτερό του επίπεδο, μετά από μια τόσο μεγάλη απουσία. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ήταν αρκετά χαλαρός και χαμογελαστός σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ μετά το τέλος του, είπε πως και να έχανε δεν θα τον πείραζε.

Ο πρώτος στόχος, που ήταν να δώσει τουλάχιστον 2 αγώνες στην Ντόχα, επετεύχθη πάντως για τον κάτοχο 20 Grand Slam τίτλων, που την Πέμπτη θα επιστρέψει στο court, αντιμετωπίζοντας τον Nikoloz Basilashvili για την προημιτελική φάση του Qatar Open. Ο Γεωργιανός κέρδισε νωρίτερα τον Malek Jaziri με 6-2, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots