ATP
Ο Fritz απέκλεισε τον Shapovalov στην Ντόχα (vid)

 
Ο Fritz απέκλεισε τον Shapovalov στην Ντόχα (vid)
tn team Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 - 15:55

Έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, ο Taylor Fritz κατάφερε να κερδίσει τον Denis Shapovalov μετά από μεγάλη μάχη και να προκριθεί στα ημιτελικά του Qatar Open στην Ντόχα.

Σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες και μετά από ανατροπή, ο Taylor Fritz επικράτησε του Denis Shapovalov με 5-7, 6-3, 7-5 και πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Qatar Open.

Ο Shapovalov έκανε το μοναδικό break του 1ου σετ στο τέλος του, στο 11ο game, για να περάσει μπροστά με 6-5 και να κλείσει το σετ στο 12ο game με ένα love service game.

Η απάντηση του Fritz ήρθε άμεσα, καθώς με δικό του break o Αμερικανός "ξέφυγε" με 3-0 από το ξεκίνημα του 2ου σετ και δεν κοίταξε πίσω του, κρατώντας εύκολα ή δύσκολα το σερβίς του στα επόμενα games, για να φτάσει μέχρι το 6-3.

Ο Fritz άνοιξε με break και το 3ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 2-0 και μπήκε πια σε θέση οδηγού. Ο Shapovalov αντιστάθηκε και προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι. Είχε δυο break points στο 8ο game, αλλά μετά από μεγάλη προσπάθεια ο Fritz υπερασπίστηκε ξανά το σερβίς του και έφτασε στο 5-3.

Τελικά το break ήρθε σε ανυποψίαστο χρόνο για τον Καναδό, όταν ο Fritz σέρβιρε για την πρόκριση, σε ένα game που είχε διπλό match point στο σερβίς του στο 5-4, 40-15. Ο Shapovalov, χωρίς να έχει πια κάτι να χάσει, κατάφερε να πάρει 4 πόντους στη σειρά και να ισοφαρίσει σε 5-5!

Δεν κατάφερε όμως ο Καναδός να κρατήσει το δικό του σερβίς και ακολούθησε ακόμα μια ανατροπή, με τον Fritz να κάνει αμέσως νέο break και να ανακτά το προβάδισμα με 6-5. Τη δεύτερη φορά που σέρβιρε για την πρόκριση ο Αμερικανός, κράτησε το σερβίς του με love service game.

Ο Fritz προκρίθηκε στον πρώτο του ημιτελικό στους 12 τελευταίους μήνες, από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν ήταν φιναλίστ στο Ακαπούλκο. Θα περιμένει την αναμέτρηση του Roger Federer με τον Nikoloz Basilashvili, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει αύριο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots