ATP
Το tweet του Djokovic για το ρεκόρ του Νο.1

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 - 13:24

Ο Novak Djokovic "έσπασε" σήμερα ένα από τα σημαντικότερα ρεκόρ του Roger Federer και είναι μια μεγάλη μέρα, όπως χαρακτηριστικά έγραψε.

"Μεγάλη μέρα η σημερινή", έγραψε ο Djokovic στο Twitter πριν από λίγο.

Ο Djokovic είναι και επίσημα από σήμερα ο Νο.1 των Νο.1, ο άνθρωπος που έχει περάσει τις περισσότερες εβδομάδες από κάθε άλλων στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP. Ξεπέρασε το ρεκόρ των 310 εβδομάδων του Roger Federer, το οποίο διαμορφώθηκε το καλοκαίρι του 2018, ενώ έβγαλε τον Federer από τη θέση του recordman μετά από 8,5 περίπου χρόνια, αφού ο Ελβετός είχε "σπάσει" το ρεκόρ του Pete Sampras (286 εβδομάδες) στα μέσα του Ιουλίου του 2012.

Το ρεκόρ αυτό δεν είναι μικρή υπόθεση για τον Djokovic, όχι μόνο στη συζήτηση του GOAT, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Από πέρσι δηλώνει πως σε αυτό το στάδιο της καριέρας του, έχοντας κατακτήσει κυριολεκτικά τα πάντα στο tour (του λείπει μόνο ένα χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες από μεγάλους τίτλους), οι δυο μεγάλοι στόχοι του ήταν το ρεκόρ των εβδομάδων στο Νο.1 και το ρεκόρ των περισσότερων Grand Slam τίτλων.

Το πρώτο το πέτυχε ήδη, με τα δεδομένα μέχρι στιγμής να δείχνουν πως θα είναι πολύ δύσκολο να μην το διατηρήσει έως τουλάχιστον το τέλος της καριέρας του, το δεύτερο το πλησίασε μετά την κατάκτηση του Australian Open, φτάνοντας τους 18 Grand Slam τίτλους. Χρειάζεται ακόμα 2, για να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 20, των Federer και Nadal.

Επίσης σύμφωνα με δημοσίευμα της Marca έχει οργανώσει και μια μικρή συνάντηση με φίλους και συγγενείς για να γιορτάσει αυτή την ιδιαίτερη μέρα, στο εστιατόριό του στο Βελιγράδι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots