ATP
Οι καλύτεροι πόντοι του Federer στο χώμα (vid)

 
Οι καλύτεροι πόντοι του Federer στο χώμα (vid)
Οι καλύτεροι πόντοι του Federer στο χώμα (vid)
tennisnews team Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020 - 19:14

Μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Roger Federer στο χώμα, που μπορεί να μην είναι η δυνατότερη επιφάνεια της καριέρας του, αλλά έχει υπάρξει αρκετές φορές ανίκητος και εκεί.

Ο Federer δεν κατάφερε να γνωρίσει την ίδια επιτυχία στο χώμα, όση είχε στις υπόλοιπες επιφάνειες και ο βασικός λόγος ήταν το ότι συνέπεσε η εποχή του με τον μακράν καλύτερο όλων των εποχών στην επιφάνεια, Rafael Nadal. Πολλές φορές όμως έμοιαζε να είναι σε "God Mode" και στο χώμα, κάτι που δείχνει και το παρακάτω βίντεο, με κάποιους απίστευτους πόντους του Ελβετού στις κόκκινες επιφάνειες. 

"Ο Roger είναι ένας απίθανος πρωταθλητής. Είναι φανταστικός παίκτης, φανταστικός χωμάτινος παίκτης. Είχε παίξει στους τελικούς του Roland Garros το 2006, το 2007, το 2008 και το κατέκτησε το 2009. Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να το κάνουν αυτό. Είναι ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών στο χώμα πιθανότατα", έχει δηλώσει ο Nadal.

Ο Federer κατέκτησε μόνο μια φορά το Roland Garros, το 2009, αλλά ήταν φιναλίστ το 2006, το 2007, το 2008 και το 2011, χάνοντας και τις 4 φορές από τον Nadal. Επίσης ήταν ημιφιναλίστ το 2005, το 2012 και το 2019, όταν αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο παρισινό Slam μετά από 4 χρόνια απουσίας.

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots