ATP
Έπαιξε σαν πρωταθλητής! (vids)

 
Έπαιξε σαν πρωταθλητής! (vids)
Έπαιξε σαν πρωταθλητής! (vids)
tennisnews team Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 - 23:33

O Alexander Zverev πραγματοποίησε έναν καταπληκτικό αγώνα και κέρδισε τον Rafael Nadal για πρώτη φορά στην καριέρα του, για να πραγματοποιήσει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Λονδίνο!

Ο Zverev έπαιξε τρομερό τένις και σε συνδυασμό με τον όχι τόσο καλό αγώνα του Nadal, που ξεκάθαρα δεν ήταν στο 100% του, πανηγύρισε με το εμφατικό 6-2, 6-4 την πρώτη του νίκη επί του Ισπανού, σε 6 προσπάθειες (1-5).

Ο 22χρονος Γερμανός, ο οποίος πέρσι τέτοια εποχή κατέκτησε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του στο ATP Finals, πέτυχε 11 άσους, κέρδισε τους 30 από τους 34 πόντους στα πρώτα του σερβίς και δεν επέτρεψε στον Nadal να φτάσει σε break point σε ολόκληρο το παιχνίδι.

Είχε επίσης 28 winners, έναντι μόλις 13 του Ισπανού, ενώ έκανε 20 αβίαστα λάθη, 3 περισσότερα από τον Rafa. Γενικά το επίπεδο του Γερμανού ήταν πάρα πολύ υψηλό, από τον πρώτο έως τον τελευταίο πόντο.

Στο 1ο σετ ο υπερασπιστής του τίτλου έχανε με 1-2, αλλά κέρδισε 7 συνεχόμενα game για να το κατακτήσει πολύ γρήγορα και για να αποκτήσει μάλιστα προβάδισμα με 2-0 και στο 2ο σετ! 

Δεν το έχασε ποτέ, καθώς κατάφερε να υπερασπιστεί εύκολα το σερβίς του σε όλο το παιχνίδι, με τον Nadal να είναι εκείνος που αντιμετώπιζε τις δυσκολίες ακόμα και μετά από το break. Ο Ισπανός έσβησε break point για να μειώσει σε 3-2 και δεν κατάφερε να κάνει κάτι περισσότερο, με τον Zverev να χάνει 3 πόντους από τη γραμμή του σερβίς στο υπόλοιπο παιχνίδι.

Μετά από 5 διαδοχικές ήττες, ο Zverev πήρε την 1η του νίκη επί του Nadal και έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στα ημιτελικά του ATP Finals. Μοιράζεται πια την 1η θέση του ομίλου Andre Agassi o "Sascha", με τον Στέφανο Τσιτσιπά. Στη συνέχεια της 1ης φάσης θα αντιμετωπίσει ακόμα τους Daniil Medvedev και φυσικά τον Τσιτσιπά.

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots