ATP
Έχασαν την πρόκριση μέσα από τα χέρια τους Τσιτσιπάς και Haase

 
Έχασαν την πρόκριση μέσα από τα χέρια τους Τσιτσιπάς και Haase
tn team Παρασκευή, 10 Μαϊος 2024 - 13:46

Οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Robin Haase ήταν αγκαλιά με μια πολύ καλή νίκη στην πρεμιέρα τους στο διπλό της Ρώμης, σπατάλησαν όμως το προβάδισμα με 8-5 στο match tie-break και τελικά ηττήθηκαν από τους Wesley Koolhof και Nikola Mektic.

Σε ένα πολύ δύσκολο ματς, κόντρα σε δυο παίκτες που αμφότεροι έχουν κερδίσει Grand Slam στα διπλά, οι Τσιτσιπάς και Haase γνώρισαν την ήττα με 5-7, 6-2, 11-9, μένοντας εκτός 2ου γύρου στο Internazionali BNL d' Italia.

Το ελληνοολλανδικό δίδυμο, το οποίο είχε συνεργαστεί ξανά πριν μερικές εβδομάδες στη Βαρκελώνη, κατάφερε να βγει κερδισμένο από ένα 1ο σετ με πολλές εναλλαγές συναισθημάτων.

Οι Koolhof και Mektic είχαν κάνει πρώτοι το break για το 2-1, όμως στο επόμενο game Τσιτσιπάς και Haase ανέτρεψαν το 2-1, 40-15 και με break back ισοφάρισαν σε 2-2. Αργότερα επέστρεψαν από το 3-3, 0-40 και κράτησαν το σερβίς τους, για να κάνουν νέο break στο 8ο game και να βρεθούν μπροστά με 5-3.

Οι Koolhof και Mektic δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και κατάφεραν να σώσουν διπλό set point στο 9ο game και να πάρουν πίσω το break, για να μειώσουν σε 5-4 και ύστερα να ισοφαρίσουν και σε 5-5. Με νέο break τελικά Τσιτσιπάς και Koolhof ανέκτησαν το πάνω χέρι για το 6-5 και τελικά έκλεισαν αυτό το 1ο σετ στο 12ο game, για το 7-5.

Πιο ξεκάθαρα ήταν τα πράγματα στο 2ο σετ, το οποίο άνηκε ολοκληρωτικά στους Koolhof και Mektic. Το δίδυμο που βρίκσεται στο Νο.7 του ταμπλό, έκανε break στο 1ο (1-0) και στο 5ο game (4-1), δεν κινδύνεψε σε κανένα service game του και έφτασε χωρίς πρόβλημα στο 6-2.

Στο match tie-break, Τσιτσιπάς και Haase ήταν καλύτεροι στην αρχή και πήραν ένα προβάδισμα με 4-1. Ήταν διαρκώς μπροστά μέχρι και το 8-5, όμως οι Koolhof και Mektic κατάφεραν να κερδίσουν τους 3 επόμενους πόντους και να φέρουν την ισορροπία (8-8).

Αν και έφτασαν σε match point, Τσιτσιπάς και Haase τελικά έχασαν μέσα από τα χέρια τους αυτή την πρόκριση, με τους Koolhof και Mektic να παίρνουν το tie-break με 11-9 και να ολοκληρώνουν την ανατροπή σε 1 ώρα και 33 λεπτά παιχνιδιού.

Στον 2ο γύρο του Masters της Ρώμης, ο Ολλανδός και ο Κροάτης θα αντιμετωπίσουν τον Αργεντινό Sebastian Baez και τον Βραζιλιάνο Thiago Wild, που έκαναν πολύ καλή νίκη, αποκλείοντας τους Tallon Griekspoor και Hubert Hurkacz με 6-3, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots