ATP
Zverev για RG: "Όταν παίζω καλά, μπορώ να τους κερδίσω όλους"

 
Zverev για RG: "Όταν παίζω καλά, μπορώ να τους κερδίσω όλους"
© FOTO FITP
tn team Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 - 16:47

O Alexander Zverev πιστεύει πως κρατάει την τύχη του στη δική του ρακέτα, όσον αφορά τις πιθανότητές του να κατακτήσει το Roland Garros.

"Το έχω πει κι άλλες φορές. Είμαι ένας παίκτης που αν δεν παίξω καλά, μπορώ να χάσω από τον οποιονδήποτε. Όταν όμως παίζω καλά, μπορώ να κερδίσω τον οποιονδήποτε. Αυτή είναι η νοοτροπία μου, έτσι σκέφτομαι. Ξέρω πως αν συγκεντρωθώ στον εαυτό μου, θα βρω τον ρυθμό μου στο Παρίσι, όπως έκανα και δω. Οπότε, όλα εξαρτιώνται από τη δική μου ρακέτα", είπε ο Zverev στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη, μετά τη νίκη του επί του Nicolas Jarry στον τελικό του Internazionali BNL d' Italia.

Βεβαίως, δεν βγάζει από την εξίσωση τους Djokovic, Nadal, Sinner και Alcaraz o Γερμανός, ο οποίος σε ένα γενικότερο σχόλιο για το Παρίσι, είπε: "Ο Novak θα είναι στο καλύτερό του επίπεδο, θα το δείτε. Ο Rafa θα παίξει πολύ καλύτερα απ' ότι στη Μαδρίτη και τη Ρώμη, είμαι σίγουρος γι' αυτό. Όσο για τον Jannik και τον Carlos, εξαρτάται από το αν θα είναι υγιείς. Αν είναι καλά, είναι οι δυο καλύτεροι παίκτες του κόσμου αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει αμφιβολία περί αυτού. Είδα που ο Jannik ανέβασε μια φωτογραφία που έκανε προπόνηση, έτσι υποθέτω πως θα αισθάνεται καλά στο γήπεδο."

Ακόμα πρόσθεσε: "Πριν απ' αυτό το τουρνουά, η χωμάτινη σεζόν μου δεν πήγαινε τόσο καλά, όσο περίμενα. Όλα εξαρτιώνται από το να βρεις τον ρυθμό σου. Είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να τον βρω εδώ, ακριβώς πριν από το Roland Garros. Μακάρι να μπορέσω να συνεχίσω έτσι και να παίξω το καλύτερό μου τένις εκεί. Είναι ένα πολύ σημαντικό τουρνουά για το πρόγραμμά μου, ένα τουρνουά που θέλω πολύ να κερδίσω. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να το πετύχω. Είναι επίσης το πιο απαιτητικό Grand Slam για το σώμα, κάτι από το οποίο έχω και δυσάρεστες αναμνήσεις. Και στο US Open ήμουν πολύ κοντά, έχω βρεθεί 2 πόντους από το να το κερδίσω. Έπαιξα το καλύτερό μου τένις εκεί το 2022. Κρατάω όλα αυτά τα πράγματα ακόμα στο μυαλό μου."

Για τη συνολική του παρουσία στο τουρνουά της Ρώμης, είπε: "Έπαιζα καλά όλη την εβδομάδα, από τον πρώτο πόντο του πρώτου μου αγώνα, μέχρι τώρα. Προφανώς είμαι πολύ χαρούμενος με το πως πήγαν τα πράγματα. Πέρασα λίγο δύσκολα στα ημιτελικά, αλλά όλα πήγαν καλά. Σήμερα ήμουν πολύ αποτελεσματικός. Ο Nico παίζει εκπληκτικά καλά. Ο τρόπος που κέρδισε τους αντιπάλους που είχε δείχνει πως προέρχεται από μια μεγάλη στιγμή. Έπρεπε να το φρενάρω αυτό, όπως και το σερβίς του. Είμαι χαρούμενος που κάθομαι εδώ με το τρόπαιο. Είναι ξεχωριστό, γιατί δείχνει ότι μπορώ να κερδίζω και πάλι αυτούς τους τίτλους, ότι είμαι στο επίπεδό που θέλω να είμαι, ότι μπορώ να ονειρεύομαι ξανά."

Τέλος, ρωτήθηκε και για τον ρόλο του πατέρα του σε όλο αυτό, με τον οποίο είχαν έναν συγκινητικό πανηγυρισμό μετά το τέλος του αγώνα: "Στη ζωή γενικότερα ο ρόλος του πατέρα είναι πολύ σημαντικός, είναι κάποιος που είναι πάντα εκεί. Επίσης ήταν πολύ σημαντικός για την καριέρα μου. Έχουμε εξαιρετική σχέση, κάτι που δεν συμβαίνει πάντα όταν ο πατέρας σου είναι και ο προπονητής σου. Κάποιες φορές φτάνουμε στα όριά μας, αλλά η σχέση μας εκτός αυτών είναι πολύ καλή. Μου αρέσει πολύ να τον έχω δίπλα μου. Είναι μια πολύ ξεχωριστή στιγμή και για τους δυο μας, αυτό είναι το πρώτο μου Masters μετά τον τραυματισμό μου. Πέρασα από πολλές αβεβαιότητες μέχρι να μπορέσω να επιστρέψω ξανά σ' αυτό το επίπεδο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots