Ξεκινάει έρευνα για τις καταγγελίες κατά του Zverev η ATP

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Garrett Ellwood / USTA
tn team Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 - 18:25

H ATP γνωστοποίησε πως ξεκίνησε την έρευνα για τις καταγγελίες που είχαν γίνει εις βάρος του Alexander Zverev για ξυλοδαρμό από την πρώην σύντροφό του, Olya Sharypova. Αρνήθηκε για μια ακόμα φορά τις κατηγορίες ο Γερμανός, που "καλωσόρισε" τις έρευνες.

H ιστορία της Sharypova είχε βγει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα στις αρχές της χρονιάς και αφορούσε τον ξυλοδαρμό της από τον Γερμανό τενίστα κατά τη διάρκεια του Shanghai Masters, τον Οκτώβριο του 2019. Περισσότερες λεπτομέρειες της ιστορίας ήρθαν στην επιφάνεια πριν λίγες εβδομάδες, όταν η Sharypova υποστήριξε ότι ο Zverev τη γρονθοκόπησε και της είχε "ευχηθεί" να πεθάνει, μετά από έναν καβγά τους.

Όταν ξαναήρθε στην επιφάνεια η ιστορία, ο Zverev είπε πως ήδη είχε κινηθεί νομικά εναντίον της Sharypova, ενώ για ακόμα μια φορά, όπως είχε κάνει και στις αρχές της χρονιάς, διέψευσε όλες τις κατηγορίες.

Η ΑΤΡ, που έχει δεχθεί δριμύτατη κριτική για τη στάση της όλο αυτόν τον καιρό, ανακοίνωσε πως η έρευνα είναι σε εξέλιξη: "Οι κατηγορίες που έγιναν κατά του Alexander Zverev είναι σοβαρές και έχουμε την ευθύνη να τις ερευνήσουμε", είπε ο CEO της ΑΤΡ, Massimo Calvelli.

"Η σύσταση από την έκθεση της υπόθεσης θα μας βοηθήσει να προσεγγίσουμε την κατάσταση με τον σωστό τρόπο. Δεσμευόμαστε να κάνουμε σημαντικά βήματα μπροστά και διαβεβαιώνουμε πως δεν θα είναι υπόθεση της μιας μέρας", πρόσθεσε.

Λίγο μετά απ' αυτήν την εξέλιξη, ο Zverev έβγαλε μια ανακοίνωση μέσα από τον δημοσιογράφο του Sports Illustrated, Jon Wertheim. Ο Γερμανός τενίστας είπε πως και ο ίδιος είχε ζητήσει να γίνει έρευνα, "καλωσορίζοντας" αυτή την κίνηση της ΑΤΡ.

"Πάντα στήριζα πλήρως τη δημιουργία πολιτικής για την ενδοοικογενειακή βία από την ΑΤΡ. Επιπλέον, καλωσορίζω την έρευνα για την υπόθεση. Εδώ και μήνες ζητάω από την ΑΤΡ να ξεκινήσει την ανεξάρτητη έρευνα.

Όπως έχω ξαναπεί, αρνούμαι κατηγορηματικά και αδιαμφισβήτητα κάθε ισχυρισμό. Έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή κατά του εκδότη και του δημοσιογράφου που δημοσίευσαν τους ψευδείς ισχυρισμούς, που υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες είναι δυσφημιστικές και ψευδείς. Παρόλα αυτά ο εκδότης και ο δημοσιογράφος ηθελημένα παραβιάζουν τη δικαστική εντολή, αποφεύγοντας να κατεβάσουν το άρθρο και συνεχίζοντας να προωθούν τους ισχυρισμούς επανειλημμένως στα social media. Οι δικηγόροι μου έχουν ξεκινήσει περαιτέρω διαδικασίες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots