Χωρίς τον αθλητισμό τα δέντρα πεθαίνουν όρθια! Πυρκαγιών το ανάγνωσμα!

 
Χωρίς τον αθλητισμό τα δέντρα πεθαίνουν όρθια! Πυρκαγιών το ανάγνωσμα!
tennisnews team Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 - 16:59

O πρόεδρος του ομίλου Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σερκεδάκης καταθέτει μια ενδιαφέρουσα άποψη για ένα επίκαιρο θέμα, αυτό των πυρκαγιών, και πως θα μπορούσαν οι ήπιες αθλητικές εγκαταστάσεις να παίξουν ρόλο για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος.

Ως πρόεδρος του ομίλου Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής, σε ανύποπτο χρόνο, πριν μία πενταετία, είχα προτείνει ενόψει των εκλογών της ομοσπονδίας Αντισφαίρισης της οποίας ήμουνα υποψήφιος πρόεδρος, την κατασκευή στα περιαστικά δάση - όπως συμβαίνει παγκοσμίως - ηπίων αθλητικών εγκαταστάσεων για την ψυχαγωγία των κατοίκων, οι οποίες όμως θα είχανε και το ρόλο της απόσβεσης φωτιάς σε περίπτωση πυρκαγιάς καθότι θα ήτανε στην πρώτη γραμμή της πόλης.

Το όφελος σ’ αυτή την περίπτωση θα ήτανε διπλό. Πρώτα αθλητικό, καθότι είναι λογικό οι πολίτες να αθλούνται στο περιαστικό δάσος μέσα στην φύση και όχι μέσα στα τσιμέντα και το καυσαέριο της πόλης, και δεύτερο τα τέννις κλαμπ θα ήτανε στην πρώτη γραμμή της πυρόσβεσης (με δεξαμενές νερού, κρουνούς πυρόσβεσης, έτοιμους δρόμους για τα σωστικά συνεργεία και τα πυροσβεστικά οχήματα).

Προφυλαγμένο δάσος είναι το επισκέψιμο δάσος απέναντι σε κάθε είδους καταπάτηση. Τώρα αυτό που συμβαίνει καθότι δεν μπορούν να πλησιάσουν οι επίγειες δυνάμεις, παρατηρούν από μακριά την πυρκαγιά μέχρι αυτή να σβήσει μόνη της(!!!).

Ας αναληφθούν πρωτοβουλίες να πραγματοποιήσουμε αυτό που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο και είναι κοινώς αποδεκτό. Μια ματιά στο Google και θα δούνε δίπλα από τις πόλεις στις αρχές του δάσους είναι γεμάτο από αθλητικούς χώρους ήπιας μορφής. Έστω και με καθυστέρηση ας τα εφαρμόσουμε για να μη βλέπουμε και τα επόμενα χρόνια να καίγονται τα δάση μας κι εμείς να παρατηρούμε την φωτιά από μακριά!

Η ανθρώπινη βλακεία πιστεύω ότι πρέπει να έχει όρια! Επιτέλους ας αφήσουμε το βαθύ κράτος πίσω μας, και ας κοιτάξουμε μπροστά για τη νέα γενιά του μέλλοντος μας!

Γιάννης Σερκεδάκης

Πρόεδρος Ομίλου Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots