Μπορείς να κάνεις tweener;

 
Πως κάνεις twenner
Πως κάνεις twenner
tn team Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 - 16:15

Το tweener είναι ένα από τα δυσκολότερα χτυπήματα στο τένις και απαιτεί υψηλές ικανότητες και πολλή προπόνηση για να το καταφέρουμε. Συνιστάται να χρησιμοποιείται κυρίως σε πιο προχωρημένο επίπεδο.

Όταν έχουμε βρεθεί στο φίλε και o αντίπαλος μας περνάει με μία λόμπα από πάνω μας, τότε εμείς τρέχουμε προς τα πίσω στο γήπεδο για να προλάβουμε την μπάλα. Αν η μπάλα έχει πέσει χαμηλά, τότε αναγκαζόμαστε κι εμείς να κάνουμε ένα tweener κάτω από τα πόδια.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε για το tweener είναι ότι πρέπει να κρατάμε λαβή continental, έτσι είναι πιο εύκολο να μπούμε κάτω από την μπάλα για να χτυπήσουμε το tweener.

Επίσης, το σημείο επαφής πρέπει να γίνεται χαμηλά στα πόδια μας και αφού έχουμε αφήσει την μπάλα να πέσει χαμηλά αρχίζουμε και την προσπερνάμε με τα πόδια μας για να την χτυπήσουμε.

Την μπάλα πρέπει να την χτυπήσω αφού την έχω προσπεράσει με τα πόδια μου.

Στο παρακάτω βίντεο δείχνουμε βήμα βήμα πως μπορούμε να κάνουμε πιο εύκολα το tweener.

 

Προφανώς, θα έχετε παρακολουθήσει πολλούς πόντους με επαγγελματίες αθλητές να χρησιμοποιούν αυτό το χτύπημα. Είναι πολύ εντυπωσιακό και το κοινό πάντα ενθουσιάζεται με τέτοιου είδους χτυπήματα. Αυτό, όμως, που πρέπει να γνωρίζουμε, και ήδη γνωρίζουν όλοι οι επαγγελματίες είναι οτι όταν επιχειρούν να κάνουν ένα τέτοιο χτύπημα, ξέρουν ότι οι πιθανότητες για να πάρουν τον πόντο είναι ελάχιστες.

Antonis Stamenos - Αντώνης Σταμένος

Βιογραφικό
Αντώνης Σταμένος

Giorgos Bertolis - Γιώργος Μπερτόλης

Βιογραφικό
Γιώργος Μπερτόλης

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.