Πως να χτυπήσεις τις ψηλές μπάλες

 
Πως να χτυπήσεις τις ψηλές μπάλες
Πως να χτυπήσεις τις ψηλές μπάλες
tennisnews team Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2023 - 21:14

Πολλές φορές σε ένα παιχνίδι πιέζουμε αρκετά τον αντίπαλο μας και εκείνος μας ρίχνει μια αμυντική ψηλή και αργή μπάλα ώστε να πάρει χρόνο για να γυρίσει στη θέση του. Σε εκείνη την περίπτωση πρέπει να κάνουμε σωστά βήματα ώστε να πετύχουμε την μπάλα στο σωστό σημείο για να συνεχίσουμε να έχουμε τον έλεγχο του πόντου.

Πριν πούμε ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να χτυπήσουμε την σωστή μπάλα, πάμε να δούμε 3 λάθη που κάνουμε στη μετακίνησή μας.

1ο Λάθος

Δεν υπολογίζουμε σωστά την μπάλα και πηγαίνουμε πολύ νωρίς μέσα στο γήπεδο και έτσι χτυπάμε την μπάλα πολύ πάνω από το κεφάλι μας και έτσι έχουμε μεγάλη πιθανότητα να κάνουμε λάθος.

2ο Λάθος

Στη δεύτερη περίπτωση είναι να μην έχω καλό ρυθμό με την μπάλα και αυτήν την φορά να την αφήσω να πέσει πολύ χαμηλά και έτσι αν την χτυπήσω κάτω από το γόνατό μου θα είναι πολύ δύσκολο να είμαι επιθετικός.

3ο Λάθος

Το τρίτο λάθος είναι να πηγαίνουμε πάνω στην μπάλα να μην κρατάμε καλή απόσταση και έτσι να είναι πολύ δύσκολο να βάλουμε την μπάλα μέσα.

Ο σωστός τρόπος για να χτυπήσουμε την υψηλή μπάλα είναι να στρίψουμε το σώμα μας προς την πλευρά που έρχεται η μπάλα να πάμε με πλάγια βήματα, να πατήσουμε και να χτυπήσουμε την μπάλα στο ύψος του ώμου.

Έχουμε όμως 2 επιλογές είτε να χτυπήσουμε την μπάλα στο ανέβασμα στο ύψος του ώμου και να είμαστε πιο επιθετικοί είτε να αφήσουμε την μπάλα να φτάσει στο μέγιστο ύψος και πάλι να την χτυπήσουμε στο ύψος του ώμου αλλά στο κατέβασμα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.