Η τεχνική για το backhand slice

 
Η τεχνική για το backhand slice
Η τεχνική για το backhand slice Allcourt tennis tips
tn team Τετάρτη, 17 Μαϊος 2023 - 19:15

Το Allcourt, το πρότζεκτ των Αντώνη Σταμένου και Γιώργου Μπερτόλη, εγκαινιάζει σήμερα την στήλη "Allcourt tennis tips" στο tennisnews.gr. Στο άρθρο αυτό, θα μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την τεχνική του ιδανικού backhand slice.

Το slice είναι ένα από τα χτυπήματα, το οποίο είναι εύκολο στην εκμάθηση του και ταυτόχρονα μπορεί να δυσκολεύει τον αντίπαλό μας όταν το χρησιμοποιούμε εναντίον του.

Το slice χρησιμοποιείται σε τρεις διαφορετικές καταστάσεις, όταν βρισκόμαστε σε:

  1. Άμυνα
  2. Επίθεση
  3. Αλλαγή ρυθμού

Allcourt tennis tips

Για να έχουμε αποτέλεσμα στο χτύπημα αυτό χρειαζόμαστε να κατέχουμε και την βασική τεχνική κατάρτιση.

Λαβή

Η λαβή που χρησιμοποιούμε για το slice είναι η λαβή continental ή πιο απλά η λαβή σφυρί.
Το αριστερό μας χέρι πρέπει να πιάνει τη ρακέτα από τον λαιμό. Αν πιάνουμε χαμηλότερα στο grip ή ψηλότερα στο κεφάλι της ρακέτας τότε χάνουμε τον έλεγχο της ρακέτας.

Άνοιγμα

Το άνοιγμα της ρακέτας θέλουμε να ειναι πάντα λίγο πιο ψηλά από το ύψος της μπάλας. Αυτό πρέπει να το ρυθμίζουμε εμείς ανάλογα με το τι μπάλα μας έχει κάνει ο αντίπαλός μας.
Το κεφάλι της ρακέτας πρέπει να δείχνει ελαφρώς προς τα πάνω και μπροστά.
Ένα κλασικό λάθος που κάνουμε είναι το κεφάλι της ρακέτας μου στο άνοιγμα να κοιτάει πλάγια, εκεί χάνουμε τελείως τον έλεγχο της ρακέτας και το πιο πιθανό είναι να μην έχουμε καλό σημείο επαφής.

Σημείο επαφής

Στο σημείο επαφής θέλει πολύ προσοχή ώστε όταν χτυπάω την μπάλα, το κεφάλι της ρακέτας μου να είναι ίσιο ή παράλληλο με το φιλέ.
Αν για παράδειγμα το κεφάλι της ρακέτας κοιτάει προς τα πάνω τότε και η μπάλα μου θα μου φύγει προς τα πάνω.

Η ρακέτα μου πρέπει να έχει σταδιακή καθοδική πορεία προς την επαφή μου με την μπάλα. Προσοχή να μην είναι απότομα κάθετη η κίνηση γιατί έτσι θα κόψω με περισσότερο slice την μπάλα μου και δεν θα έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Η καθοδική πορεία θέλω να γίνεται με την κίνηση προς τα μπροστά.

Τελείωμα

Το slice είναι ένα χτύπημα αίσθησης και όχι δύναμης. Αυτό που θέλουμε δηλαδή είναι να σπρώξουμε την μπάλα και όχι να την χτυπήσουμε, μην της προσθέσουμε παραπάνω δύναμη. Εμείς απλώς θέλουμε να πάρουμε τη δύναμη του αντιπάλου μας και να την επιστρέψουμε πίσω.

Οπότε, αφού “σπρώξουμε” την μπάλα το follow through μας πρέπει να είναι μπροστά στο σώμα μας.
Συχνό λάθος είναι να γυρνάει το σώμα μας και το τελείωμα να γίνεται πλάγια. Αυτό μας εμποδίζει στο να κατευθύνουμε την μπάλα εκεί όπου θέλουμε.

 

Αυτά για το backhand slice, ένα από τα πιο βασικά χτυπήματα, που κάθε παίκτης χρειάζεται να έχει στη "φαρέτρα" του. Μείνετε συντονισμένοι, για περισσότερα τενιστικά tips από την ομάδα του Allcourt!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.