Πολύ καλή νίκη στην πρεμιέρα για την Παπαμιχαήλ

 
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
tn team Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 - 20:05

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ ξεκίνησε την προσπάθειά της στη διοργάνωση των 25.000 δολαρίων της Κόρδοβα με μια πολύ καλή νίκη, αφήνοντας εκτός την Ισπανίδα Andrea Lazaro Garcia, No.8 στο ταμπλό.

Η Παπαμιχαήλ κέρδισε την Ισπανίδα, Νο.8 στο ταμπλό και Νο.272 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-4, 7-5 σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες ενός κλειστού παιχνιδιού, στο οποίο όμως κατάφερε να ξεχωρίσει στα πιο κρίσιμα σημεία και να το πάρει στα 2 σετ.

Η 28χρονη Ελληνίδα έχασε αρχικά το προβάδισμα που είχε πάρει με 4-2, καθώς ισοφαρίστηκε σε 4-4, ενώ στο 9ο game ήταν και πίσω με 40-15 στο σερβίς της Ισπανίδας. Κέρδισε όμως τους 8 από τους 9 τελευταίους πόντους του σετ (χάνοντας τον μοναδικό με διπλό λάθος), το οποίο κατέκτησε με 6-4.

Στο 2ο σετ χρειάστηκε μια ακόμα πιο δύσκολη ανατροπή η Δέσποινα, η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με τριπλό set point στο 4-5, 0-40, αλλά κατόρθωσε να επιστρέψει και να κρατήσει το σερβίς της, σβήνοντας συνολικά 4 set points σ' αυτό το game.

Ισοφάρισε τελικά σε 5-5 και αφού έσβησε ένα game point, έκανε και το break στο επόμενο game, για να περάσει μπροστά με 6-5 και να σερβίρει με επιτυχία για το 7-5 λίγο μετά, ολοκληρώνοντας τη σημαντική αυτή νίκη έπειτα από 1 ώρα και 53 λεπτά αγώνα.

Στη φάση των "16" της χωμάτινης διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων της ITF, η Δέσποινα θα αντιμετωπίσει μια ακόμα πολύ δυνατή παίκτρια, την Panna Udvardy από την Ουγγαρία, που βρίσκεται στο Νο.343 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει κάνει πολύ καλούς αγώνες τις τελευταίες εβδομάδες στα τουρνουά της Αργεντινής.

Αργότερα σήμερα θα αγωνιστεί για τον 1ο γύρο του μονού και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία θα αντιμετωπίσει την Ισπανίδα qualifier, Yvonne Cavalle-Reimers.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots