Πήρε το διπλό η Ελλάδα - έπαιξε η Σάκκαρη

 
Πήρε το διπλό η Ελλάδα - έπαιξε η Σάκκαρη
tn team Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 - 19:29

Με τη Μαρία Σάκκαρη να παίζει για 1η φορά στα γήπεδα του Oeiras, η Ελλάδα κέρδισε το διπλό απέναντι στη Σερβία και έκλεισε το tie μειώνοντας σε 2-1.

Η Σάκκαρη είχε την πρώτη της επαφή με τα γήπεδα του Oeiras, παίζοντας στο σημερινό διπλό πλάι στην Δέσποινα Παπαμιχαήλ, με τις δυο Ελληνίδες να κερδίζουν τις Σέρβες Elena Milovanovic και Lola Radivojevic με 4-6, 6-3, 10-8.

Η Ελλάδα διαμόρφωσε το τελικό 2-1 με τη Σερβία στο tie, με τη Σερβία να είχε ήδη εξασφαλισμένη τη νίκη σήμερα, αφού κέρδισε τα δυο μονά που προηγήθηκαν.

Το διπλό ήταν ένα πολύ αμφίρροπο παιχνίδι που κρίθηκε κυριολεκτικά στον πόντο, με τις Παπαμιχαήλ και Σάκκαρη πάντως να γίνονται όλο και καλύτερες με το πέρασμα του χρόνου. Από το 4-6, 2-3 επέστρεψαν οι Ελληνίδες, που κέρδισαν τα 4 τελευταία games στο 2ο σετ, ενώ στο match tie-break ανέτρεψαν το 6-8, για να πάρουν τους 4 τελευταίους πόντους.

Αν και θεωρητικά ήταν ένα αδιάφορο βαθμολογικά rubber, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα στο Pool C του τουρνουά της 1ης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Billie Jean King Cup, είναι μια νίκη που μπορεί να καθορίσει πράγματα.

Η Σερβία φαίνεται πως θα είναι η 1η ομάδα αυτού του ομίλου, αφού έκανε το 2-0 στα ties, με την Ελλάδα και τη Σουηδία να έχουν από ένα κερδισμένο tie και την Νορβηγία κανένα.

Αύριο, η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει τη Νορβηγία, με τη νίκη να είναι μονόδρομος για να διεκδικήσει έστω τη 2η θέση και τη διεκδίκηση του 4ου εισιτηρίου πρόκρισης στα πλέι-οφ του Νοεμβρίου. Θυμίζουμε πως οι πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα προκριθούν απευθείας στα πλέι-οφ, ενώ οι δεύτερες θα παίξουν μεταξύ τους για το 4ο εισιτήριο.

ΣΕΡΒΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 2-1
Aleksandra Krunic - Δέσποινα Παπαμιχαήλ 6-3, 6-0
Mia Ristic - Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου 2-6, 6-4, 6-1
Milovanovic/Radivojevic - Παπαμιχαήλ/Σάκαρη 6-4, 3-6, 8-10

Pool C
1) ΣΕΡΒΙΑ 2-0 (5-1)
2) ΕΛΛΑΔΑ 1-1 (3-3)
3) ΣΟΥΗΔΙΑ 1-1 (3-2)
4) ΝΟΡΒΗΓΙΑ 0-2 (0-5)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots