Καλή νίκη στα μονά, πρόκριση στον τελικό του διπλού για Βαλεντίνη

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
tn team Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 - 17:09

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κέρδισε και σήμερα τους δυο αγώνες που έπαιξε στο Καζάν της Ρωσίας, για να προκριθεί στα προημιτελικά του μονού και στον τελικό του διπλού, στην indoor διοργάνωση των 25.000 δολαρίων.

Στα μονά η Γραμματικοπούλου έκανε έναν πολύ καλό αγώνα, επικρατώντας της Sofya Lansere από τη Ρωσία, Νο.7 στο ταμπλό και Νο.270 στην παγκόσμια κατάταξη, με 7-5, 6-1.

Η 24χρονη Ελληνίδα ήταν πίσω με 0-3 και με 2-4 στο 1ο σετ, αλλά επέστρεψε στο σετ και πέρασε μπροστά με 5-4 και με 6-5, για να το κατακτήσει τελικά με 7-5, κρατώντας το σερβίς της έπειτα από ένα game που χρειάστηκε να σβήσει 2 break points.

Το 2ο σετ δεν ήταν τόσο κλειστό, με τη Βαλεντίνη να παίρνει από νωρίς τα ηνία, κερδίζοντας τα 3 πρώτα games (3-0) και τα 3 τελευταία games του σετ, για να το κατακτήσει με 6-1 και να βάλει τέλος στο ματς μετά από 1 ώρα και 29 λεπτά στο court.

Η Γραμματικοπούλου εξασφάλισε την πρόκρισή της στα προημιτελικά του μονού, όπου θα αντιμετωπίσει μια ακόμα νεαρή τενίστρια από τη Ρωσία, την 20χρονη Anastasia Tikhonova, που βρίσκεται στο career high της, Νο.570 του κόσμου.

Στο διπλό, η Γραμματικοπούλου και η Ρωσίδα Anastasia Zakharova, απέκλεισαν σήμερα και την ομάδα που βρίσκεται στο Νο.2 του ταμπλό, τη Γερμανίδα Vivian Heisen και την Ουκρανή Valeriya Strakhova, με 4-6, 6-3, 10-6.

Στον αυριανό τελικό, Γραμματικοπούλου και Zakharova θα αντιμετωπίσουν τις κορυφαίες του ταμπλό, τη Νορβηγή Ulrikke Eikeri και την Λευκορωσίδα Shalimar Talbi.

Αυτή ήταν η 7η διαδοχική νίκη για τις Γραμματικοπούλου και Zakharova, που την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κερδίσει τον τίτλο στο τουρνουά 25.000 δολαρίων της Μόσχας και θα διεκδικήσουν στο Καζάν τον 2ο διαδοχικό τίτλο τους.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots