Ηττήθηκε η Βαλεντίνη, προβάδισμα για τη Δανία

 
Ηττήθηκε η Βαλεντίνη, προβάδισμα για τη Δανία
tn team Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 - 15:28

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ηττήθηκε μετά από νέα μάχη 2,5 ωρών που έδωσε με την Johanne Christine Svendsen, με αποτέλεσμα η Δανία να κάνει το 1-0 επί της Ελλάδας στο tie της 4ης θέσης.

Την ανατροπή θα αναζητήσει η Ελλάδα στο tie με τη Δανία στο Oeiras της Λισαβόνας, καθώς η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι της σειράς από την Johanne Christine Svendsen με 7-6 (4), 4-6, 6-3.

Η μεγάλη ευκαιρία να πάρει το ματς η Βαλεντίνη χάθηκε στο 1ο σετ, στο οποίο η 27χρονη Ελληνίδα είχε προηγηθεί μέχρι και με 5-2. Δεν μπόρεσε ωστόσο να κλείσει το σετ, με την Svendsen να κερδίζει 4 games στη σειρά και να αποκτά προβάδισμα με break, στο 6-5.

Η Βαλεντίνη δεν το έβαλε κάτω, έστειλε το σετ με νέο break στο tie-break, εκεί όμως η 19χρονη Δανέζα παίκτρια προηγήθηκε με 5-0 και τελικά το πήρε με 7-4, για να αποκτήσει το προβάδισμα στο ματς.

Η Γραμματικοπούλου προηγήθηκε με 5-2 και στο 2ο σετ, σε ένα σημείο που κέρδισε 4 διαδοχικά games. Παρότι υπέστη ένα break και βρέθηκε αντιμέτωπη με διπλό break point στο 5-4, 15-40, κατάφερε να κλείσει το service game της και να κατακτήσει το 2ο σετ με 6-4.

Προηγήθηκε μάλιστα και με break στο ξεκίνημα του 3ου σετ, όμως η Svendsen πέρασε στην αντεπίθεση και κέρδισε τα 4 από τα 5 επόμενα games, για να προηγηθεί με 4-2. Η Βαλεντίνη μείωσε προσωρινά σε 4-3, έχασε όμως ένα game point για το 4-4 και υπέστη ένα break, από το οποίο αυτή τη φορά δεν υπήρξε επιστροφή, αφού η 19χρονη σέρβιρε επιτυχώς για το 6-3 και "κλείδωσε" την πολύ σημαντική αυτή νίκη σε 2 ώρες και 22 λεπτά.

Θυμίζουμε πως η Δανία έχασε σ' αυτό το τουρνουά την Caroline Wozniacki, που τραυματίστηκε την 1η μέρα των αγώνων, παραμένει όμως μια πολύ δυνατή ομάδα, με τις ταλαντούχες Clara Tauson και Svendsen στη σύνθεσή της.

Στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς θα αναλάβει δράση η Μαρία Σάκκαρη, που θα αντιμετωπίσει την Tauson. Αν καταφέρει να πάρει τη νίκη η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, το tie θα κριθεί στο διπλό, όπου θα αγωνιστεί ξανά, μαζί με τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots