Μέχρι τα προημιτελικά ο Σακκάς στην Αττάλεια

 
Μέχρι τα προημιτελικά ο Σακκάς στην Αττάλεια
tn team Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024 - 16:21

Ο Γιάννης Σακκάς έφτασε έως την προημιτελική φάση του J60 τουρνουά της ITF που φιλοξενήθηκε αυτή την εβδομάδα στην Αττάλεια της Τουρκίας. Καλή πορεία και για την Ειρήνη Μαρία Τσακίρη στα κορίτσια.

Ο Σακκάς είχε κερδίσει στον 1ο γύρο της hardcourt διοργάνωσης της J60 κατηγορίας της ITF τον Τούρκο Baran Sivasli, με 6-3, 6-4.

Το πρόγραμμα του τουρνουά πήγε αρκετά πίσω εξαιτίας των βροχοπτώσεων όλη την εβδομάδα στην Αττάλεια, με αποτέλεσμα οι αγώνες των επόμενων γύρων να είναι διπλοί και να παίζονται σε σετ των 4 κερδισμένων games, για να είναι συντομότεροι αλλά και για να μην επιβαρυνθούν τόσο πολύ σωματικά οι αθλητές.

Έτσι, στον 2ο γύρο ο Σακκάς κέρδισε τον Αυστριακό Alexander Gschiel με 5-3, 5-4 (6), αλλά στα προημιτελικά ολοκλήρωσε την προσπάθειά του, γνωρίζοντας την ήττα από τον Τούρκο Cemil Tugra Duran, με 4-0, 4-2.

Στο διπλό ο 16χρονος αθλητής του Α.Σ. Κολλεγίου Ντερή, Νο.8 στην Ελλάδα στα 18άρια, συνεργάστηκε με τον Πορτογάλο Martim Bernardo. Πέρασαν με walkover στα προημιτελικά εις βάρος των Τούρκων Cagan Celik και Sani Sardag, αλλά εκεί ηττήθηκαν από δυο άλλους Τούρκους, τους Emirhan Bulut και Tugra Duran, με 4-2, 4-2.

Στο τουρνουά της Αττάλειας έπαιξε και η Ειρήνη Μαρία Τσακίρη, η οποία επίσης έκανε πολύ καλή πορεία, φτάνοντας στη 16άδα από τα προκριματικά.

Στο ταμπλό των προκριματικών η αθλήτρια του Ο.Α. Λέσβου, Νο.14 στην Ελλάδα στα 18άρια, κέρδισε την Τουρκάλα Aleyna Ozer με 6-1, 6-2 και την Καζάκα Melissa Jangarasheva με 6-1, 6-1.

Στη συνέχεια απέκλεισε και την Τουρκάλα Asel Calbay με 6-2, 7-5, για να μπει στη φάση των "16". Εκεί ηττήθηκε από την Ιταλίδα Elisabetta Allegra με 4-1, 4-2.

Τρεις ακόμα Ελληνίδες παίκτριες έπαιξαν στα προκριματικά του τουρνουά, η Έλλη Νικολέτα Γεροντικού, η Μαρία Ηλιοπούλου και η Ευγενία Κάκαρη. Η Γεροντικού ηττήθηκε από τη Nil Delice με 6-1, 3-6, 10-4, η Ηλιοπούλου από τη Naz Ada Eligur με 7-6 (5), 6-2 και η Κάκαρη από την Asel Calbay με 6-1, 6-2.

Στα διπλά, η Ηλιοπούλου και η Τσακίρη πέρασαν με walkover στα προημιτελικά, όπου ηττήθηκαν από τις Nisan Can και Anastasiia Kochelaevskaia, Νο.4 στο ταμπλό, με 4-1, 4-1. Η Γεροντικού και η Κάκαρη ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στον 1ο γύρο, όπου ηττήθηκαν από τις Ekaterina Agureeva και Kali Supova, Νο.3 στο ταμπλό, με 4-1, 4-0.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots