Στη μάχη των Winter Cups οι ελληνικές ομάδες στα 12άρια

 
Στη μάχη των Winter Cups οι ελληνικές ομάδες στα 12άρια
tn team Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024 - 8:14

Αναχώρησε για Λάρνακα η Εθνική μας ομάδα κάτω των 12 ετών στα αγόρια, ενώ στο Rakovnik της Τσεχίας βρίσκεται η αντίστοιχη ομάδα των κοριτσιών, που θα ξεκινήσουν από σήμερα τις προσπάθειές τους για τα προκριματικά των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Winter Cups. Χωρίς ομάδες σε 14άρια και 16άρια η χώρα μας...

Η Εθνική μας ομάδα στα αγόρια U12 αποτελείται από τους Γιώργο Πούντζα, Ιάσονα Σπύρου και Θεόφιλο Τσοκάνη. Team captain και συνοδός των τριών αγοριών, είναι ο Βασίλης Σκορίλας.

Η ομάδα μας βρίσκεται στη Ζώνη Α' των προκριματικών του Winter Cups της Tennis Europe, που φιλοξενούνται στο Larnaka Tennis Club της Λάρνακας. 8 ομάδες συμμετέχουν σ' αυτό το τουρνουά, από τις οποίες θα προκριθούν στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος οι 2 καλύτερες.

Ανάμεσα σ' αυτές βρίσκεται φυσικά και η οικοδέσποινα Κύπρος. Η Ελλάδα θα πραγματοποιήσει σήμερα την πρεμιέρα της, απέναντι στην παραδοσιακά δυνατή σ' αυτές τις κατηγορίες Φινλανδία.

Την ίδια ώρα, στο Rakovnik της Τσεχίας βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα στα 12άρια των κοριτσιών, αποτελούμενη από τις Ειρήνη Μπεκιάρη, Αναστασία Λιώρη και Ιωάννα Τσεπετονίδου. Αρχηγός της αποστολής είναι ο Νίκος Αλεξίου.

Και σ' αυτό το τουρνουά, στη Ζώνη Β' των προκριματικών του Winter Cups κοριτσιών 12, συμμετέχουν 8 ομάδες και θα προκριθούν οι 2 καλύτερες, με την ομάδα μας να αντιμετωπίζει στη σημερινή της πρεμιέρα την πολύ ισχυρή Γαλλία.

Να σημειωθεί πως η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί αυτή τη χρονιά μόνο στα 12άρια στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Winter Cups της Tennis Europe, καθώς η ομοσπονδία της χώρας μας δεν δήλωσε συμμετοχή για τις ομάδες μας στα 14άρια και στα 16άρια, στερώντας έτσι σε ορισμένα από τα κορυφαία juniors της χώρας τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουν την Εθνική μας ομάδα, αλλά και από πολύτιμες εμπειρίες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots