4άδα στη Λευκωσία Μητσάκος και Ασλανισβίλι

 
Θοδωρής Μητσάκος
Θοδωρής Μητσάκος
tn team Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 - 13:06

Ο Θοδωρής Μητσάκος και η Άρτεμις Ασλανισβίλι προελαύνουν στο διεθνές τουρνουά της Grade 3 κατηγορίας της ITF που φιλοξενείται στη Λευκωσία, καθώς βρίσκονται στα ημιτελικά του μονού.

Την 3η νίκη του γι' αυτή την εβδομάδα πανηγύρισε σήμερα ο Θοδωρής Μητσάκος στο Hellenic Bank Masters Tennis Academy της Λευκωσίας, καθώς επικράτησε του Βρετανού Phoenix Weir με 7-5, 6-3.

Προηγουμένως στο τουρνουά, ο Μητσάκος είχε κερδίσει ακόμα τον Κύπριο Λάμπρο Παντζάρη με 6-1, 6-1 και τον Τσέχο Jakub Jupa (6-0, εγκατ.). Αύριο θα αντιμετωπίσει τον Ολλανδό Daniel Verbeek, που βρίσκεται στο Νο.276 της παγκόσμιας κατάταξης των juniors. Ο Θοδωρής, που είναι 17 ετών, βρίσκεται στο Νο.259 του κόσμου στα juniors και στο Νο.6 του ταμπλό.

Στο διπλό των αγοριών, ο Μητσάκος και ο Βρετανός Matthew Rankin, Νο.2 στο ταμπλό, κέρδισαν τους Κύπριους Στυλιανό Χριστοδούλου και Λάμπρο Παντζάρη με 6-2, 6-7 (3), 10-4 και προκρίθηκαν στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν αύριο τους Τσέχους Vit Kalina και Lukas Velik.

Στους αυριανούς ημιτελικούς θα έχουμε ακόμα μια ελληνική εκπροσώπηση, αφού η Άρτεμις Ασλανισβίλι συνεχίζει επίσης την πολύ καλή πορεία της στο τουρνουά της Λευκωσίας, κερδίζοντας την Πολωνή Rozalia Gruszczynska, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.177 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors, με 1-6, 7-5, 6-3.

Μετά την πολύ καλή νίκη της, η μόλις 15χρονη Άρτεμις θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τη Ρωσίδα Anastasia Grechkina, No.4 στο ταμπλό και Νο.217 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors. Νωρίτερα στην εβδομάδα, η νεαρή αθλήτρια της Collective Tennis School είχε πετύχει άλλες 4 νίκες - 5 σύνολο - καθώς ξεκίνησε από τα προκριματικά.

Στο ταμπλό των προκριματικών κέρδισε εύκολα τη Μολδαβή Eva Zabolotnaia με 6-1, 6-3 και την Κύπρια Μαρίνα Μπαμπαλιούτα με 6-1, 6-0. Στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό κέρδισε την επίσης Κύπρια Αθηνά Κομοδρόμου με 6-1, 6-0, ενώ στη φάση των "16" απέκλεισε την Ελβετίδα Paula Cembranos με 6-4, 6-3.

Στη Λευκωσία αυτή την εβδομάδα αγωνίστηκε και ο Ανδρέας Λοϊζάς, ο οποίος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, αφού πέτυχε 3 νίκες στα προκριματικά και τελικά ηττήθηκε δύσκολα από το Νο.1 του ταμπλό (Νο.179 στον κόσμο στα juniors), τον Κύπριο Στυλιανό Χριστοδούλου, με 2-6, 6-2, 6-2 στον 1ο γύρο.

Στα προκριματικά, αλλά χωρίς να μπουν στο κυρίως ταμπλό, έπαιξαν ακόμα ο Μιχάλης Άγγελος Μπαμπινιώτης και ο Γρηγόρης Σαμαρτζίδης.

Αρκετές συμμετοχές είχαμε στο γυναικείο ταμπλό, όπου η Μαριάνθη Χριστοφορίδου κέρδισε την Αυστριακή Eva Woydt με 6-1, 6-4 και μπήκε στον 2ο γύρο, γνωρίζοντας την ήττα εκεί από τη Λιθουανή Emilija Tverijonaite, Νο.5 στο ταμπλό, με 1-6, 4-6.

Η Αθηνά Πήττα ηττήθηκε στον 1ο γύρο από τη Βουλγάρα Aleksandra Gabrovska με 4-6, 2-6, ενώ στον 1ο γύρο ολοκλήρωσε την προσπάθειά της και η Θεοδώρα Κούσιου, που γνώρισε την ήττα από την Ισραηλινή Liam Oved, No.8 στο ταμπλό, με 0-6, 3-6. Η Νικολέτα Παρετζόγλου ηττήθηκε από την Ρωσίδα Vlada Mincheva με 0-6, 2-6 και τέλος, η Ελένη Λαζαρίδου από την Πολωνή Rozalia Gruszczynska, No.2 στο ταμπλό, με 0-6, 2-6.

Να σημειωθεί πως η Παρετζόγλου, όπως και οι Κούσιου, Χριστοφορίδου και Ασλανισβίλι, μπήκε στο ταμπλό μέσα από τα προκριματικά, ενώ στα προκριματικά του τουρνουά συμμετείχαν ακόμα η Λυδία Μπεσμπαλτά, καθώς και η Νικόλ Νικολή. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots