2η θέση στη Λάρνακα για Αστρεινίδη και Μητσάκο

 
2η θέση στη Λάρνακα για Αστρεινίδη και Μητσάκο
tennisnews team Κυριακή, 25 Απριλίου 2021 - 11:12

Ο Φίλιππος Αστρεινίδης και ο Θοδωρής Μητσάκος έφτασαν πολύ κοντά στον τίτλο στο διεθνές τουρνουά της ITF που φιλοξενήθηκε αυτή την εβδομάδα στη Λάρνακα της Κύπρου.

Οι δυο Έλληνες τενίστες κατέλαβαν την 2η θέση στο διπλό της J4 διοργάνωσης της Λάρνακας που φιλοξενήθηκε στην Herodotou Tennis Academy, γνωρίζοντας την ήττα από τους Κύπριους Παύλο Παρσών και Φώτο Φωτιάδη με 7-5, 7-5, έπειτα από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι.

Νωρίτερα στην εβδομάδα, Αστρεινίδης και Μητσάκος πέτυχαν 3 νίκες στο τουρνουά της Λάρνακας, για να φτάσουν ως τον τελικό. Στον 1ο γύρο κέρδισαν τους Andrei Cuceu και Χρήστο Τίμινη με 6-4, 6-3. Στα προημιτελικά απέκλεισαν τους Dean Cooper Kirby και Valdemar Frederik Pape με 6-7 (4), 7-5, 10-5, ενώ στα ημιτελικά επικράτησαν των Ιταλών Andrea Meduri και Antonino Rattenni, με 6-2, 6-3.

Στο μονό των αγοριών, ο Μητσάκος έκανε μια πολύ καλή πορεία, φτάνοντας μέχρι την ημιτελική φάση. Στην πρεμιέρα του κέρδισε τον Τσέχο Stepan Mruzek με 6-4, 6-2, ενώ στη συνέχεια απέκλεισε τον Λάμπρο Παντζάρη από την Κύπρο με 6-2, 4-6, 6-4. Στα προημιτελικά έβγαλε εκτός και τον Παρσών, Νο.3 στο ταμπλό, με 2-6, 6-2, 6-4, πριν ηττηθεί στα ημιτελικά από τον επίσης Κύπριο Στυλιανό Χριστοδούλου, με 6-4, 3-6, 6-4. Ο Χριστοδούλου κέρδισε και τον τίτλο, επικρατώντας στον τελικό του Φώτου Φωτιάδη.

Μέχρι τους "16" έφτασαν οι Φίλιππος Αστρεινίδης και Γιώργος Χαϊδεμένος. Ο Αστρεινίδης κέρδισε στην πρεμιέρα του τον Jonah Gethin με 6-3, 6-4, αλλά ηττήθηκε στη συνέχεια από τον Jan Dimitrijevic με 6-2, 6-3. Ο Χαϊδεμένος, ο οποίος μπήκε στο κυρίως ταμπλό από τα προκριματικά, επικράτησε στον 2ο γύρο του Ολλανδού Andy Huynh με 0-6, 6-2, 6-1, αλλά στη συνέχεια έπαιξε με τον Φωτιάδη, Νο.2 στο ταμπλό και φιναλίστ στο τουρνουά, γνωρίζοντας την ήττα με 6-2, 6-3.

Στο κυρίως ταμπλό αγωνίστηκαν ακόμα ο Mark Kneiss, o Γιώργος Βάλαρης και ο 14χρονος Χρήστος Σπύρου, οι οποίοι ξεκίνησαν όλοι από τα προκριματικά τις προσπάθειές τους. Τέλος, στα προκριματικά συμμετείχαν για την Ελλάδα και Γρήγορης Σαμαρτσίδης και Ευγένιος Βασιλάκης.

Πολλές ελληνικές παρουσίες είχαμε και στο τουρνουά των κοριτσιών, όπου η Δέσποινα Μαστροδήμα μαζί με την Κύπρια Μαρία Κωνσταντίνου, έφτασαν έως τα ημιτελικά του διπλού. Στον 1ο γύρο κέρδισαν τις Olga Danilova και Ιφιγένεια Κάφκα με 6-4, 6-4 και στα προημιτελικά τις Natalie Mala και Βικτώρια Σαββίδη με 6-4, 6-1. Στα ημιτελικά ηττήθηκαν από τις Ines Faltinger και Emilija Pranyte, με 2-6, 7-5, 6-10.

Στο μονό, η Ελευθερία Κούσουλα και η Ελένη Λαζαρίδου έφτασαν μέχρι τη φάση των "16". Η Κούσουλα κέρδισε την Danilova με 6-4, 6-4, αλλά ηττήθηκε από την κορυφαία του ταμπλό, Natacha Schou, με 6-2, 6-1. Η Λαζαρίδου απέκλεισε την Yelyzaveta Kotliar με 2-6, 6-3, 7-5, αλλά στον 2ο γύρο γνώρισε την ήττα από την Κύπρια Κλειώ Μαρία Ιωάννου με 6-2, 6-4.

Πολύ καλό αγώνα έκανε η Ιφιγένεια Κάφκα στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό, όπου ηττήθηκε από τη Ρουμάνα Maria Daciana Ciubotaru, No.7 στο ταμπλό, με 1-6, 6-2, 6-3. Στις λεπτομέρειες ηττήθηκε και η Νικόλ Νικολή, από την Ολλανδέζα Benthe De Bresser, με 6-2, 2-6, 7-5, ενώ η Λυδία Μπεσμπαλτά γνώρισε την ήττα από τη Ρωσίδα Emiliia Margolina με 6-3, 6-4. Η Αλεξάνδρα Μάγια ηττήθηκε από τη Γερμανίδα Sonja Zhiyenbayeva, No.4 στο ταμπλό, με 6-2, 6-2, ενώ η Δέσποινα Μαστροδήμα από τη Μαροκινή Amina Zeghlouli, με 6-1, 6-4.

Στα προκριματικά των κοριτσιών αγωνίστηκαν ακόμα οι Γεωργία Ανδριάνα Στρατή, η οποία πέτυχε 2 νίκες αλλά δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση στον τελευταίο γύρο, η Νικολέτα Παρετζόγλου και η Σιμόν Μαρία Καραούζα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots