I Tennis Foundation: Το ίδρυμα που χρηματοδοτεί τα όνειρα μη προνομιούχων παιδιών στο τένις (vid)

 
I Tennis Foundation: Το ίδρυμα που χρηματοδοτεί τα όνειρα μη προνομιούχων παιδιών στο τένις (vid)
tn team Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 - 16:03

Το I Tennis Foundation φέρνει ένα πολύ ενδιαφέρον και διαφορετικό κόνσεπτ, βοηθώντας οικονομικά παιδιά μη προνομιούχων οικογενειών, ώστε να ακολουθήσουν τα όνειρά τους στο τένις. Τις προηγούμενες εβδομάδες, το ίδρυμα είχε εντυπωσιακή εκπροσώπηση στα διεθνή τουρνουά των Κουφαλίων και της Αριδαίας, έχοντας τη δυνατότητα να παρουσιάσει το όραμά του και στη χώρα μας.

To I Tennis Foundation ιδρύθηκε το 2018 στο Τορίνο από τον Simone Bongiovanni, πρόεδρό του μέχρι και σήμερα, προκειμένου να βοηθήσει παιδιά από μη προνομιούχες οικογένειες μέσω υποτροφιών, ώστε να αγωνίζονται σε διεθνή τουρνουά και να ακολουθήσουν τα όνειρά τους στο τένις.

Η πρωτότυπη αυτή οργάνωση εγκαινίασε το 2021 την ακαδημία της στο Forte Village Resort με 20 παιδιά που επιλέχθηκαν απ' όλη την Ιταλία, ενώ το 2022 ξεκίνησε και το τουρνουά Intesa Sanpaolo Little Tennis Champions, από το οποίο επιλέγονται οι καλύτεροι αθλητές για τις υποτροφίες. Αυτή την περίοδο γίνεται ήδη το 3ο τουρνουά Little Tennis Champions.

Στην τεχνική επιτροπή της οργάνωσης βρίσκονται μεγάλα ονόματα, όπως ο προπονητής του Lorenzo Sonego, Gipo Arbino, ο Emilio Sanchez Vicario και ο Ivan Ljubicic.

Την οργάνωση και το όραμά της έχουν πιστέψει αρκετοί σημαντικοί φορείς στην Ιταλία που το ενισχύουν οικονομικά, ενώ τον Αύγουστο το I Tennis Foundation έστειλε αποστολή στην Ελλάδα, για τα διεθνή τουρνουά της Tennis Europe που φιλοξενήθηκαν στα Κουφάλια και στην Αριδαία. Η αποστολή αποτελούταν από τον πρόεδρο Bongiovanni, από 3 προπονητές και από 6 αθλητές, 3 αγόρια και 3 κορίτσια.

Ανάμεσα στους αθλητές βρισκόντουσαν ο Mattia Cappellari, ο οποίος κέρδισε και τα δυο τουρνουά στα μονά αγοριών, η Alessandra Fiorillo, πρωταθλήτρια στο μονό κοριτσιών στα Κουφάλια και ο Carlo Paci, φιναλίστ στο μονό αγοριών στην Αριδαία.

Ο Simone Bongiovanni παραχώρησε συνέντευξη στον Γιάννη Λαζαρίδη κατά την παραμονή του στο τουρνουά της Αριδαίας και μίλησε για το πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα της οργάνωσης, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον όμιλο και τον πρόεδρο Πέτρο Τσαρκνιά για τη φιλοξενία.

Ο κ. Τσακνιάς με τη σειρά του, χαιρέτισε την όλη δράση του ιδρύματος, δηλώνοντας: "Η παρουσίαση της δράσης του ιδρύματος θέλουμε να αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα για αθλητές κορυφαίου επιπέδου, ανθρώπους, νομικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και φορείς, που θέλουν να αναπτύξουν ανάλογη δράση, προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες συνθήκες της χώρας μας. Εμείς σε τέτοια προσπάθεια δηλώνουμε παρών."

Δείτε τη συνέντευξη του Bongiovanni στον Ο.Α. Αριδαίας:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots