Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Συμπληρώθηκαν οι ημιτελικοί

 
Αριστοτέλης Θάνος
Αριστοτέλης Θάνος © tennisnews.gr
tn team Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 - 17:30

Στους ημιτελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στα μονά προκρίθηκαν οι Αριστοτέλης Θάνος, Μιχάλης Σακελλαρίδης, Γιάννης Παπουνίδης και Γιάννης Ξυλάς στους άνδρες, ενώ στις γυναίκες στην ημιτελική φάση θα είναι οι Δήμητρα Παύλου, Αθηνά Πήττα, Ελένη Κοροκοζίδη και Ελένη Μτσεντλίτζε.

Ο Αριστοτέλης Θάνος, πρωταθλητής το 2020 και το 2021 στο Πανελλήνιο, επιβλήθηκε του Φίλιππου Ζαχιώτη με 6-1, 6-1 και πήρε μια άνετη πρόκριση για την 4άδα, συνεχίζοντας ακάθεκτος την πορεία του προς τον 3ο διαδοχικό τίτλο του.

Το Σάββατο θα αντιμετωπίσει για τα ημιτελικά τον Μιχάλη Σακελλαρίδη, που επικράτησε του Νικόλαου Χαμάμη με 6-1, 6-2.

Στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθούν ο Γιάννης Παπουνίδης, με τον περσινό φιναλίστ, Γιάννη Ξυλά. Ο Παπουνίδης κέρδισε τον Γιάννη Κουντουράκη με 6-3, 6-3, ενώ ο Ξυλάς ξεπέρασε το εμπόδιο του Ανδρέα Λοϊζά με 6-0, 3-6, 6-2.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών, η Δήμητρα Παύλου κέρδισε ένα πολύ κλειστό ματς με τη Νικολέτα Παρετζόγλου με 7-6 (1), 7-5 και θα είναι παρούσα στα ημιτελικά, όπου θα συναντήσει την Αθηνά Πήττα. Η Αθηνά επικράτησε της Θεοδώρας Χαντάβα με 6-3, 6-1.

Στον άλλον ημιτελικό η Ελένη Κοροκοζίδη θα αντιμετωπίσει την Ελένη Μτσεντλίτζε. Η Κοροκοζίδη επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε την Άρτεμη Ασλανισβίλι με 6-7 (3), 6-2, 6-1. Δύσκολη αποστολή είχε και η Μτσεντλίτζε, που κατάφερε να κερδίσει την Εμμανουέλα Αντωνάκη με μεγάλη ανατροπή, για το 2-6, 7-5, 6-1.

Στα διπλά, ολοκληρώθηκε σήμερα η ημιτελική φάση. Στους άνδρες, προκρίθηκαν στον τελικό οι Πάρις Πεντούσης και Γιάννης Παπουνίδης, που κέρδισαν τους Στέφανο Τζελάτη και Αριστοτέλη Θάνο με 6-3, 6-2. Θα διεκδικήσουν τον τίτλο απέναντι στους Δημήτρη Παλιούρα και Θανάση Σπυρόπουλο, που κέρδισαν στον άλλον ημιτελικό τους Μιχάλη Σακελλαρίδη και Στέφανο Σχινά με 6-3, 6-4.

Στο διπλό γυναικών, οι Άρτεμις Ασλανισβίλι και Ελένη Λαζαρίδου κέρδισαν τις Μαρία Ελένη Πούλκα και Ιφιγένεια Καυκά με 6-2, 5-7, 10-6 και θα παίξουν αύριο στον τελικό απέναντι στις Μαριάνθη Χριστοφορίδου και Μαρία Τσιρώνη, που κέρδισαν τις Αριάδνη Συμέλα Κοκούλα και Ελένη Μτσεντλίτζε με 6-2, 6-2.

Τέλος, στο μικτό διπλό, η Δήμητρα Παύλου και ο Ανδρέας Λοϊζάς κέρδισαν την Άννα Γερασίμου και τον Φίλιππο Ζαχιώτη με 7-6 (4), 6-4 και θα παίξουν στον τελικό αύριο ενάντια στην Αθηνά Πήττα και τον Δημήτρη Πιτσίνη, που στον άλλον ημιτελικό κέρδισαν τη Βασιλική Νικολία Καμπά και τον Σταμάτη Καπίρη με 6-4, 7-5.

Δείτε όλα τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots